Матурско вече у Љубињу

  • Готово цијело Љубиње које се могло кретати изашло је синоћ у Светосавску улицу и поздравило 42. генерацију матураната Средњошколског центра „Светозар Ћоровић“ у којој је било 38 ђака – 24 из гимназије и 14 из економске школе.

 

По традицији то је већ одавно и најсвечанији дан у овој малој општини током цијеле године, који је, на срећу синоћ био и без кише, па су грађани у пуном смислу те ријечи могли уживати у дефилеу младости главном градском улицом.

И ноћна матурантска забава у хотелу, како нам је рекао директор Средњошколског центра Ђорђе Тохољ, протекла је у врло лијепој атмосфери: за Ђака генерације проглашен је гимназијалац Василије Носовић, уз то и одбојкаш љубињског клуба, за Ученика одјељења у економској школи Јово Ружић.

Међу гимназијалцима је, осим Носовића, било још 10 одличних ученика и ученица – а одликаши и одликашице који су то били све четири године током средњошколског школовања неће морати да полажу матуру, док ће остали полагању матуре приступити почетком јуна.

Жарко Јањић / Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар