Иван Самарџић ученик генерације СШЦ.“Голуб Куреш“ у Билећи

Иван Самарџић изабран је за ученика генерације СШЦ.“Голуб Куреш“ у Билећи.Иван је током средњошколског школовања остварио бројне успјехе на пољима наставних и ваннаставних активности.

На школским такмичењима из математике, физике, енглеског, историје,и информатике освајао је увијек прва мјеста, као и прва мјеста на регионалним такмичењима из физике од другог до четвртог разреда и из енглеског у трећем разреду.На републичком такмичењу из физике освоио је једном четврто, а једном треће мјесто, а остварио је запажен успјех и на регионалним такмичењима из математике и информатике и републичком такмичењу из енглеског.

«Није тешко било постићи све успјехе- уз помоћ професора, сопствени ради и залагање, све се може постићи рекао је Иван.

Похађао је и школу CAMBRIDGE цртања и сликања, и завршио нижу музичку школу у Требињу.Стекао је и међународно признати сертификат из Енглеског језика.

Најзначајније резултате Иван је остварио на ликовним конкурсима републичког нивоа:Прво мјесто на конкурсу поводом обиљежавања 160.годишњице Николе Тесле, Сребрно перо( друго мјесто) за ћирилични краснопис, два пута узастопно прво мјесто на ликовном конкурсу поводом обиљежавања Дана Републике Српске, један од три првонаграђена ликовна рада  на конкурсу на тему „Зашто је култура мени важна“, и бројне друге.

На питање, шта планира после средње школе, Иван је рекао да је више избора у оптицају, али да још дефинитивно није одлучио шта ће студирати.

Учествовао је и на колективним изложбама у Котору, Билећи, Гацку, Требињу , на двије колективне изложбе поводом Дана Републике…

Извор:Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар