ЕВО КО ЈЕ ЦРНОГОРСКИ ОФИЦИР КОЈИ ЈЕ СЛАВИО ОЛУЈУ: Безбjедњак, пуковник Иван Машуловић, прославио се у акцији Орлов Лет!

  • Црногорски официр који је присуствовао пролави “Олује” у Книну је пуковник Иван Машуловић (46) из Никшића, сазнаје Борба.

Машуловић се налази на функцији војно дипломатског представника – изасланика одбране у Хрватској. На ту функцију је именован одлуком Савета за одбрану и безбедност Црне Горе 3. октобра прошле године, а важи за кадар Милана Роћена.

Машуловић је, како преноси Борба, један од најоданијих кадрова ДПС-а, а већину своје каријере је провео у полиицји и у АНБ-у. Био је начелник Одељења безбедности у Котору, а од 2004. шеф Центра безбедности Херцег-Нови.

Када је Веселин Вељовић именован за директора Управе полиције, октобра 2005, Машуловић постаје шеф Управе криминалистичке полиције. У том својству је био један од протагониста полицијске акције “Орлов лет”. У новембру 2006, када је министар иностраних послова први пут постао Милан Роћен, Машуловић је именован за руководиоца Службе за информативно-безбедносну и техничку подршку МИП-а.

У септембру 2008. Машуловић прелази у АНБ и бива постављен за шефа Центра за Подгорицу. Међутим, са те функције је убрзо смењен, па је убрзо прешао у Министарство одбране.

У Министарству одбране Црне Горе је био помоћник министра, Генерални директор Директората за политику одбране у два мандата, све до добијања позивнице за чланство у НАТО, када је ангажован на позицији Саветника министра одбране за безбедносну и одбрамбену политику. Након тога је произведен у чин пуковника Војске Црне Горе, а потом и постављен на дужност начелника Одељења за обавјештајно-извиђачке послове (Г2). Сада обавља дужност војног аташеа – изасланика одбране у Републици Хрватској.

Подсетимо, велика прашина у јавности подигла се након објављивања снимка из Книна на прослави операције Олуја, где се у првим редовима видео и официр Војске Црне Горе.

Kurir.rs / Borba.me

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Душан Reply

    Путин је добро рекао једном приликом:“све се опрашта осим једног – ИЗДАЈЕ“

Оставите коментар