ИНА ЦАРЈОВА У ГАЛЕРИЈИ 73 (ФОТО)

  • У култној београдској Галерији 73, која ове сезоне слави 50 година од свог оснивања, представљена је изложба уметнице, богослова и педагога Ине Царјове, под именом ”Поноћно сунце”. Мотиви њених слика су превасходно српско-руска сакрална архитектура и пејзажи.

Осим што је сликарка, Ина је веома добро позната српској јавности јер на свом Телеграм налогу објављује садржаје који потврђују вековима запечаћене српско-руске братске односе. Такође, њен интервју, дат руским медијима под називом ”Шта је то Србија?“ – накупио је већ више од 150.000 прегледа

Представљајући свој каталог Ина је нагласила да је за насловну одабрала слику Поплава на Нерли на којој је приказана слика Храма Покрове Пресвете Богородице, празника у чије предвечерје се и одвијао овај догађај.

 

Ина Царјова је одржала предавање на коме је причала које околности су је навеле да заволи Србију, које су сличности, а које разлике између два братска народа, са посебним освртом на језик, веру и карактер.

У знак захвалности за ово изузетно успешно вече уметница је директорки Мирели Пудар поклонила слику „Калемегдан“.

Ово вече је музичким програмом обогатио врло инспирисани глумац Марко Долаш.

Једночасовно предавање је са преводом и тумачењима обогатио др Олег Солдат , доцент на Филозофском факултету у Бањалуци.

Модератор програма био је новинар Трифко Ћоровић.

Како овај, тако и други предвиђени сусрети у Републици Српској, организовани су под покровитељством Министарства за Високо образовање Републике Српске.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: Руска умјетница богослов и педагог Ина Царјова у Галерији 73

Оставите коментар