ХУМАНИТАРНО ГУСЛАРСКО ВЕЧЕ ЗА САШУ ЛАКЕТИЋА: Романија показала своје велико срце, душу и доброту

  • У Духовном центру „Романијска Лазарица“, синоћ је у организацији Духовног центра „Романијска Лазарица“, града Источно Сарајево и општине Соколац одржано хуманитарно гусларско вече, како би се прикупила средства за лијечење чувеног српског гуслара Сашу Лакетића.


У програму су учествовали гуслари Гусларског друштва „Романија“ Соколац, чланови гусларских друштава, како из Републике Српске, тако и Србије, мушка и женска изворна група соколачког Културно- умјетничког друштва „Завичај“ и пјесници Миланко Боровчанин Ромсок са Сокоца и Саша Николић са Пала.

Протојереј ставрофор Илија Чупић, старјешина Цркве Светог пророка Илије у Сокоцу, рекао је да се радује што се у Духовном центру окупио велики број људи како би хришћанском љубављу помогли народном гуслару Саши Лакетићу.

– Радујем се што је у овим празничним данима Романија још једном показала своје велико срце, душу и доброту. Овдашњи народ је кроз историју увијек помагао српском народу и сваком појединцу којем је помоћ била потребна, истакао је Чупић.

Хуманитарном концерту присуствовао је и син Саше Лакетића – Радомир, члан Гусларског друштва „Бајо Пивљанин“ из Београда, који се како каже пјевањем уз гусле бави већ 17 година.

– Желио бих да се захвалим организаторима, гусларима и свим људима који су дошли да подрже ову акцију. Захвалност упућујем у име свог оца и наше породице, казао је Лакетић.

Народни гуслар Вукан Ђука дошао је из Бијељине да још једанпут пружи подршку у прикупљању помоћи за свог пријатеља и гуслара Сашу Лакетића.


– Ово је још један у низу концерата који се организује како би се прикупила новчана средства за лијечење једног од најбољих српских гуслара, који је нажалост тешко болестан. Бројна су гусларска друштва широм наше земље и Србије организовала овакве вечери, истакао је Ђука.

Гуслари су још једном показали да нису ту само када се пјева и весели, већ да су и хуманисти који помажу када за то имају прилику.

Аутор: Бојана Арбиња
Извор: Соколац- срце Романије

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар