ПУТ ДУХОВНОСТИ: Концерт Николине Ковачевић у порти храма Св. Владике Николаја Жичког у Реснику

  • У четвртак 17. септембра, биће отворене Пете Духовне свечаности „Пут духовности“ под покровитељством Градске општине Раковица, у организацији Центра за културу и образовање Раковица. Овогодишње свечаности су посвећене обележавању сто година правосавља, образовања и културе у Раковици.

Свечани програм отварања традиционалне манифестације, почеће у 18:30 часова у порти храма Св. Владике Николаја Жичког у Реснику, У оквиру програма наступиће: Николина Ковачевић уз пратњу НИКА квинтета; драмски уметници Лепомир Ивковић и Бошко Пулетић, који ће одиграти одломке из представе „Време части и поноса“, а наступиће и ансамбл КУД-а Димитрије Котуровић.

У петак 18. септембра с почетком у 19 часова, у галерији Центра за културу и образовање Раковица, одржаће се трибина под називом „Век православља и културе у Раковици“ На трибини ће говорити Отац Миле Суботић и историчар Борис Наумовић, а модератор разговора ће бити Ђакон Александар Аздејковић. Трибину прати и изложба, сачињена од фотографија и богатог архивског материјала који на занимљив и начин представљају историју насеља Раковице.
фото: Промо

Субота је резервисана за позоришну представу „Приповетке једног каплара“, рађену по мотивима дела Бранислава Нушића. У представи наступају Нина и Зоран Ћосић. Збирка приповедака Бранислава Нушића описује период српско-бугарског рата, с краја 1885. до почетка 1886. године, а чини је двадесетак прича о трагици малих, обичних људи.

Глумац Народног позоришта Зоран Ћосић и обоисткиња Симфонијског оркестра РТС-а, Нина Ћосић дочараће говором и музиком свет ових Нушићевих мање познатих прича. Представа пчиње у 20 часова.

Духовне свечаности ће се завршити „Сабором духовне поезије“,који организује Књижевно друштво Раковице, у понедељак 21. септембра.

Улаз на све догађаје је слободан. Ова традиционална манифестација ће бити организована уз поштовање свих здравствених и безбедносних мера које прописују надлежне службе.

КЦ РАКОВИЦА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар