СТОП ПОДЈЕЛАМА: Удружење бораца ЈВуО Требиње организује протестни скуп

 • Требињско удружење бораца Југословенске Војске у Отаџбини и невиних жртава Другог свјетског рата, њихових потомака и поштовалаца у суботу 3. новембра 2018. године, на Митровданске задушнице, са почетком од 11 часова организује протест под називом „Стоп подјелама – зар је мало проливене српске крви““.

Принтскрин: ЈВуО Требиње

Како се наводи у саопштењу овог удружења, протест се организује из два разлога.

Један повод је обнављање комунистичког натписа на улазу у Стари град на коме се, како стоји у саопштењу, велича по злу чувена 29. „ударна“ дивизија и Друга далматинска „ударна“ бригада које су стријељале више стотина православних Срба у Тренињу и околини током октобра, новембра и децембра 1944. године.

Други разлог протеста је уклањање из градског парка биста такозваних „народних хероја“ од којих су већина ратни злочинци – стоји у саопштењу у коме је најављено да ће се присутнима испред споменика у Градском парку, обратити организатори овог протеста и потомци жртава.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
 1. ХЕРЦЕГОВИНА Reply

  Разбијте плочу, нема друге.Стоп владу шегрту и драгици правици који су развили крваво херцеговачко коло.

 2. абвгдђ Reply

  Подржавам, комунистичка револуција је у 20. веку нанела више штете Србима, непосредно после 2. св. рата, током Југославије и дугорочно, него било који други окупатор.
  Не сме им се дати да дижу главу, треба их искоренити из свих власти и из целог система.
  С друге стране, не сме се брисати историја. Ако не пише ништа лажно, плоче треба оставити, али их не треба обнављати. Чак и ако садрже лажи, треба их оставити као опомену за потоње генерације.

Оставите коментар