Ходочасници из Русије у Херцеговини: Молимо се за јединство православних народа!

  • Православне храмове и манастире у Херцеговини сваке године походе бројни вјерници из свих крајева свијета.

hodo98

Многи долазе у организованим групама, неки у властитом аранжману, а неки чак пјешаче обилазећи постојбину Светог Василија Острошког, попут необичне групе ходочасника из Русије.
Ходочасници из Русије у Херцеговини – Фото: РТРС На свом крсном путу, који је почео прије петнаестак дана већ су посјетили неколико српских манастира у Хрватској, а онда су стигли у Херцеговину.
– Били смо у манастиру Завала, манстиру Дужи, сад идемо из Добрићева, па ћемо прећи у Црну Гору у манастир Косијерево, рекла је Јекатарина, ходочасница из Русије.
Необична група препјешачила је већ стотине километара. Носе духовна обиљежја и иконе, међу њима и донску икону Мајке Божије. Придружило им се и неколико српских вјерника. Привлаче пажњу пролазника, с којима се поздраве и подијеле им освештане иконице.
– Молимо се за јединство словенских православних народа, да православна вјера буде стуб нашег спасења, додала је Јекатарина, ходочасница из Русије.
За оне који се преморе на дугом и често напорном путу, возило које иде у пратњи пружиће подршку . Ипак, кажу, пут добро подносе, јер води их вјера али и лијеп пријем овдашњих људи. Присуствовали су на неколико богослужења у херцеговачким храмовима.
Затекли смо их на путу од манастира Добрићево ка новом манастиру Светог Јована Кронштатској на Коритима. Кршни пут по српским православним манастирима наставиће потом у Црној Гори.

извор: РТРС

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар