Херцеговци из Зрењанина састали се са градоначелником Требиња

  • Делегација из Зрењанина и представници Херцеговаца у Банату састали се са градоначелником Требиња

9911ecbea07a30e7c89fdadbe8a058e8_XL

Делегација из Зрењанина предвођена шефом кабинета градоначелника Зрењанина Драганом Ћапином и представници Удружења Херцеговаца у Банату предвођени Урошем Милојевићем састали су се јуче са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем.

Састанку су присуствовали начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Зоран Милошевић и начелник Одјељења за општу управу Рајко Вицо

За вријеме једночасовног састанка градоначелник Требиња Славко Вучуревић упознао их је са економском, политичком и културном ситуацијом Требиња.
„Повољан географски положај и клима, потенцијали у области привреде и туризма Требињу омогућују добру сарадњу са сусједним градовима“ , истакао је Вучуревић.

Због повећаног броја туриста из Хрватске и других земаља Европске уније јавила се и потреба за увећањем угоститељских и смјештајних капацитета. Актуелна градска власт обезбиједила је услове да се у Требињу отварају нови објекти који ће са већ постојећим моћи да задовоље будуће туристичке потребе.

Циљ јучерашње посјете је размјена искустава и жеља да у будућем периоду заједничком сарадњом и ангажовањем допринесу културном и привредном развоју.

На крају састанка гости из Зрењанина исказали су захвалност на гостопримству градоначелнику Требиња и добру вољу за будућом заједничком сарадњом у интересу обје стране.

На састанку су били и Митар Вучуревић, Предсједник Општине Житиште и Предраг Милошевић, Предсједник Општине Сјечањ.

Извор: Град Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар