ЈАЊИЋ И МИЛИВОЈЕВИЋ: САРАДЊА МОСТАРА И ЗРЕЊАНИНА СЕ НАСТАВЉА

  • Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић данас се састао са предсједником Скупштине Општине Зрењанин Чедомиром Јањићем.

Уз Миливојевићеве сараднике на састанку су присуствовали и начелник Средњобанатског управног округа Предраг Рађеновић и представници Градске управе Зрењанина и Општине Сечањ.

Миливојевић каже да је овај састанак свједочанство наставка добре сарадње и пријатељства те да су градови Зрењанин 2019. и Мостар потписали споразум о сардањи.

“И ово је доказ да то није остало само мртво слово на папиру него да се наше посјете и све оно о чему се разговара спроводи у дјело. И данас смо се осврнули и на политичке аспекте живота српске заједнице у Мостару и на оно што је урађено и што се треба урадити. Сагласили смо се да српска заједница у Мосатару има, заслужује и треба да још више има простора и да ћемо ми сви заједно овдје, а уз подршку Републике Србије и Републике Српске, остваривати заједничке интересе са циљем да овдје останемо и опстанемо на нашој вјековној земљи”, рекао је Миливојевић.

Јањић наглашава да су чести гости у Херцеговини, али и да је у Војводини много људи са ових простора.

“Са посебном емоцијом се долази у ове градове. Подршка нашој заједници овдје је велика из Србије и Војводине и наших удружења. Прије три године је потписан споразум о сарадњи Мостара и Зрењанина и надам се да је то добар темељ за даљу сарадњу и да ће много великих ствари бити урађено”, рекао је Јањић.

ТОП ПОРТАЛ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар