Херцеговачки умјетници излагали у Савјету Европе

  •  У холу Палате Европе у Стразбуру, сједишту Савјета Европе, данас је отворена изложба радова члановa Удружења ликовних умјетника источне Херцеговине „Милорад Ћоровић“.

strazbur
Херцеговачки умјетници добили су јединствену прилику да своје радове представе европским дипломатским делегацијама у овој међународној организацији, првог дана засједања Kонгреса локалних и регионалних власти, а у оквиру активности поводом предсједавања БиХ Комитетом министара у Савјету Европе.
„Већ двије године се преговарало о овој изложби, која је коначно данас реализована. Била је одлично посјећена, обзиром да је то био уједно и посљедњи дан предсједавања БиХ Комитетом министара у Савјету Европе. Заиста нам је велика част и успјех да је наше Удружење могло да представи своје радове, а самим тим и Херцеговину на тако важном догађају и мјесту“, рекла је за Радио Требиње потпредсједник УЛУИХ-а Сњежана Домазет.
Изложбу под називом „Херцеговина“ отворио је министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

strazbur3
Министар управе и локалне самоуправе РС Лејла Решић, која предводи делегацију БиХ на овом конгресу, истакла је за Срну важност овог вида промоције љепота Херцеговине и изразила наду да ће сви делегати имати прилику да дођу и упознају се са нашом традицијом.
На отварању изложбе у холу Палате Европе био је и предсједник Kонгреса локалних о регионалних власти Жан Kлод Фрекон, те генерални секретар Kонгреса Андреас Kифер.
На изложби је представљено 20 радова исто толико уметника из Херцеговине: Нине Лојовић Милинић, Сњежане Домазет, Татјане Топаловић, Тање Пикула, Драга Вучића, Горан Кнезевића, Драгана Батинића, Вере Кекић, Радмиле Лиздек, Оливере Ћук, Бранке Анђелић, Наташе Миловић, Иване Гуровић, Зоран Драгичевића, Ирене Јакшић, Јелене Глоговац Савић, Бранка Анђелића, Драгана Бартуле, Дражена Милића и Драгослава-Бата Шаровића.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар