Требињски умјетници излажу у Београду

  •  Требињски умјетници представиће се београдској публици – изложбом „Савремена сцена/Требиње“, која ће сутра вече бити отворена у Галерији Podroom Културног центра Београд.

trebinjski-umjetnici
Своје радове представиће Анка Гардашевић, Игор Бошњак, Миљан Вуковић, Марко Мусовић, Нада Арнаут, Ратко Вучинић, Сретен Милатовић и Таида Јашаревић.
Умјетници из Требиња, како је речено у најави изложбе, „савременим медијским језиком истражују различите контексте свог друштвеног окружења“, а публика ће „и поред тога што сви говоре препознатљивим интернационалним језиком и користе сва доступна модерна технолошка достигнућа – у њиховим радовима моћи препознати назнаке поднебља са којег потичу, у избору тема и у поступку, као и у духу којим одишу“.
Изложба је реализована у сарадњи Културног центра Београд, Културног центра Требиње и Академије ликовних умјетности из Требиња.
Отварање је у 19 часова, а посјетиоци Галерије Podroom биће у прилици да је погледају до 11. марта.

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар