МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Дај Боже да се исцијеле сви вируси а посебно вирус братомржње

  • Митрополит црногорско-приморски Амфилохије је казао је данас након служења литургије поводом празника Светог Василија Острошког да је најбоља вакцина за исцјељење свих вируса и оних духовних, душевних и тјелесних Свети Василије.

    Митрополит Амфилохије јутрос у манастиру Острог

    „Сабирају се стотине хиљада људи да се дотакну хаљина Христових, а хаљине његове јесу и мошти Светог Василија, да се дотакну да би се исцјелили од својих душевних и тјелесних невоља и болести“, казао је Амфилохије након литургије у манастиру Острог, пренијеле су „Вијести“.

Како је истакао, добро је да научници пронађу вакцину против вируса, али док се та вакцина не пронађе ту је Свети Василије, вакцина која дјелује кроз вјекове.

„Молитвама свих вас, али дејством силе Божије и Светог Василија осјећам и видим да се исцјељује и овај вирус али да се исцјељују још опакији вируси који владају људима овдје у овом свијету, а то су вируси богомржње и братомржње, најопакији вируси који господаре и за које је најбоља вакцина овај свети дан и ове свете мошти. Дај Боже да се исцјеле сви вируси а посебно вирус братомржње и братских несрећа“, казао је Амфилохије.

„Даће Бог да се поново отворе границе а кад се отворе границе између људских срдаца јер Бог је допустио овакве вирусе не да би раздвојио људе, да би их удаљио физички, у реду, али с друге стране Бог пусти вирусе не би ли се људи изнутра сродили једни с другима љубављу, братољубљем и богољубљем“, рекао је митрополит.

Казао је да је посебно радостан због бројне омладине која је дошла да и овог празника буде овдје.

Полиција данас није заустављала грађане који су ишли у манастир Острог да се поклоне моштима Светог Василија Острошког.

Литургији је присуствовао и Владимир Божовић, амбасадор Србије у Црној Гори

Као и претходних година, грађани су морали да аутомобиле оставе код цркве Светог Станка одакле су манастирским превозом или пјешке ишли до Горњег манастира.

Из манастира су замолили грађане, који се налазе и изван капија манастира, да стану у два реда како би држали прописану дистанцу.

Редари су грађанима који немају маске дијелили маске.

Преузето са ИН4с

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар