Окружни суд: Власник стадиона „Полице“ је Република Српска!

  • Окружни привредни суд у Требињу у првостепеној пресуди одбацио је тужбу града Требиња против Фудбалског клуба „Леотар“ и Бобар банке, јер према земљишним књигама није власник стадиона „Полице“ и нема право тужбе.

police_crkvina

Судија Окружног привредног суда Смаил Беговић истакао је да град Требиње нема никаквих уписаних овлаштења у земљишним књигама.

„Република Српска може поднијети тужбу зато што је она власник, а стадион не може отићи у стечајну масу `Бобар банке` док траје поступак“, објаснио је Беговић, који је и предсједник Окружног привредног суда Требиње.

Простим језиком речено, судски спор око стадиона Полице ће готово сигрно бити настављен, а коначну ријеч ће дати Виши привредни суд у Бањој Луци, јер је тешко очекивати да ће се Град Требиње помирити са одлуком Окружног привредног суда у Требињу да није власник земљишта на коме се налази стадион.

– Што се тиче фудбаског клуба Леотар, наша позиција није другачија него прије ове пресуде, јер овом пресудом практично ништа није ријешено- каже Милан Томановић, подпредсједник УО у изјави за портал Спорт059.цом.

 – По свему судећи лоптица је пребачена на виши орган у Бања Луку. Виши привредни суд је првом својом пресудом којом поништава пресуду Окружног привредног суда сугерисао да је ФК Леотар имао право да стадион стави под хипотеку, позивајући се на Закон о стварним правима. Са друге стране, пред Републичком геодетском управом већ су одржане двије јавне расправе по питању права власништва над земљиштем на коме се налази стадион, па се и ту очекује коначна ријеч републичког органа. ФК Леотар на основу Закона о стварним правима би требао право посједа и право коришћења конверзује у право власништва. Ја лично сам оптимиста по питању власништва над стадионом и вјерујем да ће се након пресуде Вишег привредног суда коначно отклонити све блокаде за нормално функционисање клуба.

Детаљније о цијелом случају можете прочитати ОВДЈЕ.

Од Милана Томановића такође сазнајемо да је отоворено писмо које су упутили ФСРС имало свој ефекат и да је у клуб данас стигла комплетна документација везана за регистрацију утакмице Напредак – Рудар Приједор(0:3).

Пошто је већина чланова руководства на путу не бих ништа да прејудицирам, док наши правници добро не прегледају спорну документацију. Оно што већ сада могу да кажем, приликом летимичног прелиставања докумената, је да су направљени крупни пропусти у жалбеној процедури и да ФСРС није имао никаквог основа да утакмицу региструје у корист Рудар Приједора. У том случају, ако је Леотар оштећен клуб најозбиљније размишља о тужби против ФСРС и одговорних лица. О свему ћемо информисати јавност у понедјељак за када ће највјероватније бити заказана прес конференција на којој ће бити изнесени конкретни докази, јер желимо да баратамо само са чињеницама.

Извор: Спорт 059

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар