ГАЦКО, 5-6. АВГУСТ 2023. ГОДИНЕ: Не пропустите први скуп братства Слијепчевић из Гацка

  •  Са великом радошћу желимо да Вас обавестимо да се организује први скуп братства Слијепчевић која слави Савиндан и пореклом су из Гацка.

Скуп ће се одржати петог августа у ресторану „Кошута“ код Гацка. Шестог августа ће се одржана свечана литургија у Храму Светог Саве у Самобору.

Овом приликом желимо да позовемо све чланове ове породице да својим присуством улепшају овај јединствени догађај. Како би организација скупа прошла у најбољем реду, отворена је и веб страница на којој можете пријавити своје присуство.

Пријава за скуп је неоходна, како би се установила тачна евиденција гостију, али и да би се организовала помоћ око налажења смештаја и одговарајућег транспорта.

Братство Слијепчевић спада у најстарије Гатачке породице.

Припадају старом Дробњачком племену Новљани.

Из Дробњака су населили село Самобор уз Гатачко поље.

Славе Савиндан као и сви њихови саплеменици.

Дробњаци се у Самобору први пут помињу у 15. веку, а Слијепчевићи у 18. веку.

Ова породица је дала велики број знаменитих интелектуалаца као што су: Перо Слијепчевић, Ђоко Слијепчевић, Душанка Слијепчевић, Анђелка Слијепчевић, Драгољуб Слијепчевић, Драгиша Слијепчевић, али и много других…

Од овог братства потичу и Деспићи из Сарајева, Станишићи из Снагова код Зворника као и Рашовићи из Пустог поља код Невесиња.

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар