ЉУБИЊЕ, 8. АВГУСТ 2023. ГОДИНЕ: Промоција књиге академика Милована Пецеља „Херцеговина – земља песника“

  • У уторак, 8. августа 2023. године са почетком од 20 часова у народној библиотеци „Др Љубо Михић“ у Љубињу биће уприличена промоција књиге академика Милована Пецеља „Херцеговина – земља песника“.

Крајем децембра 2022. године из штампе је изашла књига Милована Р. Пецеља ХЕРЦЕГОВИНА ЗЕМЉА ПЕСНИКА. То је издавачки првенац „Удружења Љубињаца у Београду”. Књига садржи 279 страна. Рецензенти су угледни универзитетски професори Вељко Брборић и Војо Ковачевић.

За више информација о књизи прочитајте овдје

Књига ХЕРЦЕГОВИНА ЗЕМЉА ПЕСНИКА садржи четири поглавља и додатак. Импресије – O Херцеговини и Херцеговцима, обојене су представама и антологијским запажањима о кршевитој Херцеговини и карактерним цртама Херцеговаца, која су у тренуцима надахнућа исписала значајна имена из српске науке и културе: Јован Дучић, Иво Андрић, Милош Црњански, Јован Цвијић, Момо Капор, Васко Попа, епископ Николај Велимировић, Радослав Братић и Јевто Дедијер.

Добродошли!

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар