Њемачка донација: У Требиње стигла опрема за бољи надзор границе

  • Потпредсједник Савезне полиције Њемачке Јирген Шуберт потписао је данас у Требињу са директором Граничне полиције БиХ Зораном Галићем споразум о наставку подршке њемачке полиције Граничној полицији БиХ у опреми и обуци, те уручио донацију у опреми за потребе Заједничког центра за полицијску сарадњу између БиХ, Црне Горе и Хрватске, чије је сједиште у Требињу.

donacija3
Како је речено, у донацији је опрема вриједности 100.000 КМ за уређење модерног контролног центра за електронско праћење кретања аутомобила на граничном подручју, са видео зидом за карте и похрану података.
“Ми у Њемачкој сматрамо да је врло битно да сарађујемо са свим земљама када су у питању прекограничне миграције. Попут овога у Требињу, у нашој земљи имамо исте заједичке центре на границама са Пољском, Чешком и Холандијом, а посредством којих врло брзо можемо доћи до информација у вези са прекограничним криминалитетом, као што су информације везане за украдене аутомобиле”, рекао је потпредсједник Савезне полиције Њемачке Јирген Шуберт.
Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић истакао је да је Савезна полиција Њемачке дугогодишњи партнер који годинама Граничној полицији у БиХ пружа значајна финансијска и материјално-техничка средства.
“Укупна донирана средства већ износе близу 7,5 милиона КМ. А исто тако, експерти њемачке полиције припадницима наше граничне полиције до сада су пружили преко 80 обука. Важно је рећи да је данас у Требињу потписан споразум о наставку те сарадње на даљој професионализацији наше полицијске агенције” , истакао је Галић након пријема донације, истакавши да ће донирана опрема омогућити квалитетнији надзор цијелог граничног подручја које покрива заједнички полицијски центар у Требињу, те да ће Гранична полиција БиХ наставити са модернизацијом своје оперативе како би исти квалитет надзора границе имали и други подручни центри ове агенције.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар