ДОДИК: Доктори и не иду кући, баве се пацијентима, хвала им на свему!

  • Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изашао је Универзитетског клиничког центра Републике Српске након борбе против вируса корона који је код њега изазвао обострану упалу плућа, праћену мучнином, малаксалошћу и температуром.

    Милорад Додик (Фото: Александар Голић/РАС Србија) –

Додик је на конференцији за новинаре рекао да се осјећа добро, али да је за њега ово било најтежих 25 дана.

Исказао је велику захвалност медицинским радницима који су бринули о њему, као и о другим пацијентима који су се на УКЦ-у Републике Српске борили против вируса корона.

– Доктори и не иду кући, баве се пацијентима. Захвалност на свему. Такође, желим да захвалим и тиму љекара из Србије – изјавио је Додик.

Додик је поновио да је Универзитетски клинички центар Српске најбоља здравствена установа у региону у којој се ништа не препушта случају и у којој се води борба за сваког пацијента

– Поручујем грађанима да се пазе, јер вирус није нимало наиван. Нико не зна како ће вирус корона реаговати на организам. Били су ово тешки дани за мене и моју породицу. Очекује ме рехабилитација – истакао је Додик.

Он је нагласио да је поносан на УКЦ и тим који предано и без престанка ради са обољелим пацијентима.

Додик је захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу, министру иностраних послова Русије Сергеју Лаврову и предсједнику Кине Си Ђипингу на подршци.

– Завјетовао сам се да ћемо комплетирати све неопходно да би био заокружен цјелокупан систем како би УКЦ још боље функционисао – изјавио је Додик.

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић изразио је задовољство што велики број пацијената побиједи у борби против вируса корона, па тако и Додик, који је имао тешку обострану упалу плућа.

– Предстоји још додатни опоравак Додика, али у кућним условима. Долазиће на контроле и добијати адекватну терапију – рекао је Ђајић.

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар