Дан средњошколаца у Билећи: Сјећање на прашке студенте

  • У Билећи је на помало необичан начин обиљежен Дан средњошколаца.

janjic 01

Наиме, представници савјета ученика СШЦ “Голуб Куреш “ изашли су на улицу и одржали “флеф моб” акцију, тј.непомично стајали три минута и тако одали почаст прашким студентима, који су због мирног протеста против нацистицке окупације изгубили живот 17.11.1939. године.

У земљама Европе се овај дан обиљежава као званични Дан средњошколаца и студената. Предсједник савјета ученика сколе Зоран Самарџић каже да се ова акција дешава први пут у Билећи. Ова акција је договорена на 9. Конфененцији мреже савјета и уједно је и прва акција ове године. Наравно, уцествовала је и Асоцијација ученика.

janjic

Сваке године савјет се формира у септембру. Обрађује разне теме, ради планове, пројекте. Савјет ће и ове године традиционално организовати акцију “један слаткиш -једно дијете “.

Билећки ученици се труде и вриједно раде на свему, рекла је за Слободну Херцеговину координатор Савјета ученика и школски психолог Наташа Радић.
На овај помало необичан нацин, али који је сигурно привукао пажњу пролазника, честитан је Дан средњошколаца свим младим људима.

Извор: Слободна Херцеговина
Текст: Дајана Алексић
Фото: Слободан Јањић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар