ЋУРИЋ: Жеља нам је да од Требиња направимо најпожељнији мали град за живот на западном Балкану

  • Градски одбор СНСД-а Требиње и још осам политичких субјеката представили су вечерас заједничког кандидата за градоначелника на фебруарским изборима Мирка Ћурића.

 

У обраћању на радном састанку и дружењу Ћурић је захвалио коалиционим партнерима на подршци током протеклог периода, напомињући да ће заједничким радом наставити реализацију свих незавршених пројеката који су започети у претходне двије године, чиме ће бити остварена побједничка платформа из 2016. године.

НЕМА НАПРЕТКА БЕЗ ПОДРШКЕ ВЛАДЕ РС 

„Сви пројекти који су урађени у протекле двије године не би могли бити реализовани без подршке институција Републике Српске, али ни без подршке Владе Републике Србије. Сигуран сам да ће та подршка у будућности бити само јача“, рекао је Ћурић.

Он је истакао да је његова основна порука континуитет, јединство, стабилност и конкретне јавне политике које ће омогућити нове социјалне програме и инфраструктурне пројекте.

„Нове инвестиције су наш циљ, што ће омогућити да људи остају у нашем граду. Ту су и пројекти из области туризма, културе, енергетике и бројни други који нас тек чекају“, истакао је Ћурић.

Према његовим ријечима, његова и визија његових сарадника је да Требиње у наредном периоду постане најпожељнији мали град на западном Балкану, али да је за њено остварење потребно још доста тимског рада.

ПЕТРОВИЋ: ЋУРИЋ ИМА НАЈВИШЕ ИСКУСТВА 

Предсједник Градског одбора СНСД-а Требиње Лука Петровић истакао је да очекује убједљиву побједу Мирка Ћурића за градоначелника Требиња, јер је ријеч о човјеку који је протеклих година радио за добробит својих суграђана.

„Мирко Ћурић је човјек који има највише искуства у локалној самоуправи, који је упознат о свим пројектима и програмима и који око себе има окупљен тим људи спремних да раде. Зато је он избор СНСД-а и коалиције“, навео је Петровић.

Он је рекао да је коалиција из 2016. године и данас стабилна и на окупу и да је за фебруарске изборе проширена за још три политичка субјекта која су у протеклом периоду видјела да се у граду ради, да влада јединство и да је тимски рад рецепт за успјех.

У протекле двије године, како је рекао, већ су реализована 32 програма и 52 инвестиције, а односи Требиња са Бањалуком, Београдом и Српском православном црковим никада нису били бољи.

„Посвећивање пажње мајкама, студентима, младима, болеснима и немоћнима, демобилисаним борачким категоријама, те помоћ селу и пољопривреди и инвестицијама из свих сегмената – то је наш рад“, поручио је Петровић.

Он је нагласио да нигдје у Републици Српској није забиљежено да на једном мјесту сједе представници девет политичких партија.

ПОДРШКА ДЕВЕТ ПАРТИЈА 

Подршку Ћурићу вечерас су дали и представници ДНС-а, Социјалистичке партије, Партије уједињених пензионера, Уједињене Српске, ДЕМОС-а, Покрета за Требиње, Српске радикалне странке „Др Војислав Шешељ“ и НДП-а.

Присутне су поздравили Петар Иванковић, Рајко Ћапин, Ђоко Тарана, Мијат Шаровић, Славиша Јанковић, Миљан Вуковић, Мира Бошковић Делић и Славко Драшковић.

У оквиру коалиционог представљања кандидата СНСД-а за градоначелника Требиња, организована је хуманитарна акција за дјецу обољелу од леукемије током које је прикупљено 8.130 КМ.

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар