ТЕ „Гацко“: Угаљ из новог копа стабилизовао рад блока

  •  Термоелектрана /ТЕ/ Гацко произвела је у септембру 156,48 гигават часова електричне енергије, што је 1,6 одсто више од плана, потврђено је Срни у овом предузећу.

148736_gacko01-rite-gacko_f

У ТЕ Гацко истичу да је овај енергетски гигант од почетка године произвео 1097,98 гигават часова, што је 92,5 одсто у односу на план, те напомињу да квалитет угља из новог копа има значајан утицај на стабилизацију рада блока.

„С обзиром да се у претходном периоду користио угаљ у просјеку са нижом топлотном вриједношћу /7.445 килоџила по килограму, у односу на планирану 8.500 килоџила по килограму/, кориштењем угља из новог копа квалитет расположивог горива се значајно побољшао“, кажу у менаџменту фирме и додају да је рад котловског постројења стабилан, а да су параметри у процесу сагоријевања у пројектованим оквирима.

Потврда за овакве констатације, напомињу у ТЕ Гацко, јесте да 720 часова рада на мрежи, односно рад без застоја за који су утрошене 227.332 тоне угља и 70 тона мазута.

На депонији Термоелектране налази се 115.000 тона угља, а у резервоарима 400 тона мазута.

У прошлом мјесецу произведено је 250.000 тона угља, што је 19 више од плана.

„Захваљујућуи значајним напорима менаџмента и подршци Управе Електропривреде Републике Српске, ресорног министарства и Владе Републике Српске, РиТЕ Гацко ће у наредном периоду имати континуирано снабдијевање горивом и стабилну производњу„, кажу у ТЕ Гацко.

 Извор: Срна

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар