ПЕТРОВИЋ: Нико се од нас не плаши оптужби и кога год ухвате у недјелу треба да одговара!

  • Петровић је истакао у ПДП-у „гледају све са негативне стране и не желе да прокоментаришу ниједан позитиван процес“, али да се СНСД не плаши, већ жели да евентуални пропусти буду истражени и кажњени.

Srn2015-10-4_156178_0

 

СНСД неће дозволити слабљење Републике Српске и српски представници из Савеза за промјене у институцијама БиХ морају да одговарају Народној скупштини и грађанима за угрожавања интегритета и суверенитета Српске, рекао је генерални секретар СНСД-а Лука Петровић.

„Представници странака Републике Српске у заједничким органима БиХ не одговарају народу Републике Српске који их је изабрао већ, само као представници странака индивидуално и сепаратно доносе мишљења и ставове и подржавају политику коју проводи ниво БиХ“, рекао је Петровић новинарима у Требињу.

Он је поручио да СНСД одлучно одбацује политику појединаца, представника политичких партија из Републике Српске на нивоу БиХ и жели да се на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске расправља о темама као што су угрожавања интегритета и суверенитета Републике Српске.

„Ми не можемо дозволити слабљење Републике Срспке. Младен Босић и Младен Иванић се већ ограђују од учешћа у овој причи, која је врло јасна. Они требају да одговарају народу Републике Српске и Народној скупштини“, поручио је Петровић.

Он каже да је СНСД спреман да одговори на свако питање које је ПДП припремио за посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске о штетном дјеловању српских представника у институцијама БиХ, али ће аргументовати и оно што ПДП ради на нивоу БиХ и показати народу колико „незнања и полтронства влада у њиховим главама“.

„СНСД у протеклих осам година на нивоу БиХ није слабио Републику Српску, што је најважније, тако да се не плаши ниједног негативног питања које је ПДП припремио за посебну сједницу Скупштине Српске о штетном дјеловању српских представника у институцијама БиХ“, рекао је Петровић.

Коментаришући изјаву потпредсједника ПДП-а Бранислава Бореновића да ова политичка партија припрема 124 питања о „мини-аферама“, Петровић је истакао у ПДП-у „гледају све са негативне стране и не желе да прокоментаришу ниједан позитиван процес“, али да се СНСД не плаши, већ жели да евентуални пропусти буду истражени и кажњени.

„Нека органи раде свој посао. Нико се од нас не плаши и кога год ухвате у недјелу треба да одговара, са врха до дна. Тога се СНСД не плаши. Нас чак радује да се, уколико постоје, такве радње открију и аргументују“, поручује Петровић.

Клуб Бошњака стопирао референдум!

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић изјавио је данас да су се стекли услови да Републике Српска и њен предсједник Милорад Додик враћају отете надлежности Српске, те да за то имају снаге.
Петровић је рекао да ће Република Српска одржавањем референдума постати стабилнија и јача.
„Његовим расписивањем нисмо против БиХ, већ само желимо да ојачамо институције Српске и вратимо надлежности које су Српској некада и припадале“, рекао је Петровић на конференцији за новинаре у Требињу.
Он је оцијенио да СДС и ПДП желе да оживе институцију високог представника.
Наводећи да се створила велика помпа о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ, Петровић је рекао да се Српска не противи Дејтонском мировном споразуму, нити институцијама које су договорене да буду заједничке на нивоу БиХ.
„Референдум, нажалост, не може бити одржан још неко вријеме јер није завршена процедура коју је покренуо Клуб Бошњака у Вијећу народа Републике Српске, сматрајући да је прекршен витални национални интерес“, рекао је Петеровић.
Он је додао да ће након одлуке Уставног суда о овом питању бити створени услови да Народна скупштина Републике Српске одреди датум одржавања референдума о Суду и Тужилаштву. 

Петровић је истакао да се неке ствари нису рјешавале на нивоу БиХ док је СНСД био на власти, због тога што би у супротном ишле на штету Републике Српске и додао да Савез за промјене игнорише институције Републике Српске.

„Њихове плате од седам и више хиљада КМ говоре о томе да им је тамо слађи залогај од оног у Републици Српској. Они желе на тај начин да БиХ заволе више од Републике Српске. СНСД се не плаши њиховог ниједног негативног питања и има одговор на свако“, поручио је Петровић.

Коментаришући оцјене ПДП-а да ће посебна сједница Народне скупштине бити „почетак краја политичког дјеловања СНСД-а“, Петровић је истакао да се то не може видјети на било којем нивоу јер је СНСД апсолутно јединствен, што се не може рећи за ПДП и СДС.

„Општински одбори ПДП-а, па и СДС се редом распадају и сигурно то није случајно, нити су то, како они желе да покажу, појединци. У Козарској Дубици и Котор Варошу су у потпуном распаду. У Бањалуци је потпуни распад СДС-а и они имају своје проблеме. Желе да договоре заједничко дјеловање, али им то не полази за руком“, навео је Петровић.

 

Вучуревић нема план рада ни стратегију

Петровић, који је и предсједник Градског одбора СНСД-а Требиње, каже да ова странка још није разматрала кандидатуру за градоначелника овог града на предстојећим локалним изборима, али да би била рада да на тој функцији буде режисер Емир Кустурица.
Он је оцијенио да градоначелник Требиња Славко Вучуревић спроводи „личну политику и који нема плана рада нити стратегије“.
„Он жели да свали кривицу свог нерада и неразумног понашања на неке више органе.Ми му то нећемо дозволити!“, нагласио је Петровић и додао да се Вучуревићев рад „огледа у рушењу институција и званичних представника Републике Српске“

 

Извор: СРНА

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар