БОГДАНИЋ: Болница у Требињу добро организована

  • Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изјавио је да је Болница у Требињу добро организована и да пружа квалитетну здравствену заштиту, без претјераних потешкоћа у односу на друге болнице.

395951
Богданић је након разговора са руководством ове здравствене установе у Требињу истакао да је информисан о томе да је завршен тендер за градњу Хемодијализног центра и да су преговори у завршној фази.

„Према најавама, у наредних неколико мјесеци овај центар ће бити изграђен. Средства су обезбијеђена, тако да не видим разлог да пројекат не буде завршен у предвиђеном року“, навео је Богданић.

Он је рекао да је са директором Болнице Васом Мијановићем разговарао о побољшању здравствене заштите, о томе како да се са што мање средстава постигну што бољи резултати, а да се средства усмјере и сачувају за унапређење и развој болнице и заштиту здравља становника регије.

Након што је обишао Службу за трансфузиологију и разговарао са начелником Драганом Шаренцом, Богданић је додао да је добровољно давалаштво крви у Републици Српској на високом нивоу.

„Имамо добро организована друштва, и захваљујући таквим хуманистима, на подручју цијеле херцеговачке регије не постоји потреба да породице пацијената дају крв“, рекао је Богданић.

Извор: СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар