БЕОГРАД, 8. ЈУН 2018. ГОДИНЕ: Промоција књиге „Записи из Херцеговине – Ситнички крај“

  • У Завичајном клубу Билећана, у улици Деспота Стефана 15. у Београд9у, у петак, 8. јуна, у 19 часова, биће представљена књига „Записи из Херцеговине – Ситнички крај“ аутора Жарка Р. Симовића, рођеног у селу Тодорићи код Билеће.


Ово је Симовићева прва књига сјећања и подсјећана на родни крај, у којој је све искрено доживљено и зналачки забиљежено, што је чини вриједним и вјеродостојним документом једног прохујалог времена.
По образовању машинац, пројектант (Машински факултет завршио је у Новом Саду), Симовић је показао свој литерарни таленат још у основној школи у Врањској, да би се пера латио тек у Русији, гдје је радио двадесетак година. И на његовом примјеру се показало да човјек све више промишља о корјенима, што је је даље од родне груде.
Симовићеви описи села, живота, обичаја, сијела, опстанка на камену ситничког краја, свадби, мобе, „Пазарног дана“ у Билећи, достижу завидан литерарни ниво, а подаци и чињенице, које је уплео у читаву причу, представљају значајан допринос историји билећког краја.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар