Министар Драган Богданић отворио 143. Невесињску олимпијаду

  • Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић у име Владе РС отворио је вечерас 143. Невесињску олимпијаду. Свечаном отварању јединственог сабора традиције и витештва присуствовало је неколико хиљада посјетилаца, спортиста и гостију. Централни догађај са витешким дисциплинама и традиционалним коњским тркама биће одржан сутра на Братачком лугу.

Отварајући Невесињску олимпијаду Богданић је нагласио да је Невесиње поред ове манифестације и Невесињске пушке постало препознатљиво и по услугама нове болнице. Он је рекао да је Влада РС препознала потребе Невесиња у области енергетике, инфраструктуре, здравства и образовања, али даје подршку и култури, спорту и туризму.

−Невесињска олимпијаде је бренд читаве Републике Српске и сви треба да се поносимо овом манифестацијом која чува традицију, насљеђе, културу и вјеру − додао је Богданић.

Он је учесницима сутрашњег догађаја на Братачком лугу поручио да покажу витештво и умијеће, а организаторима је пожелио да још дуго чувају ову манифестацију и Републику Српску.

Начелник општине Миленко Авдаловић поручио је гостима да се пријатно осјећају у Невесињу, а спортистима је пожелио срећу у спортском и витешком надметању. Авдаловић је нагласио да се општина труди да чува и његује своју традиционалну манифестацију спорта, културе и витештва и „свега онога што је Херцеговину подигло на пиједестал на чему нам други завиде“.

Културно-умјетнички програм био је у знаку изворног народног мелоса, фолклора и спортског плеса. Специјални гост вечери била је позната интерпретаторка духовне и етно музике Даница Црногорчевић из Бара. У програму су наступили и Етно група „Симонида“, народни гуслар Мирослав Шиљеговић, Плесни клуб „Летс денс“ и КУД „Невесиње“.

На Братачком лугу код Невесиња сутра ће бити одржан централни догађај 143. Невесињске олимпијаде. Програм почиње у 12 часова традиционалним дисциплинама.

Најатрактивније дисциплине олимпијаде трке коња остављене су за сам крај манифестације. Организатори и ове године приређују три галоперске трке, па љубитељи коњичког спорта могу очекивати истински спектакл.

РАДИО НЕВЕСИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар