Билећани, јесте ли спремни? СТИЖЕ ЈОШ ЈЕДАН „ЛИПА ФЕСТ!“

  • Јубиларни пети „Липа фест“ биће одржан од 7. до 9. августа. Групе Галија, Неверне Бебе и Зостер, ове године, ће посјетиоци слушати у околини некадашњег музеја.

bileca

На данашњој конференцији за медије, уприличеној ради боље промоције фестивала, говорили су организатори, представници Општине Билеца, Туристичке организације Билећа и Удружења „Ведар осмијех.“

Нешо Роган, један од организатора фестивала истакао је да је мјесто одржавања промијењено због већег капацитета који пружа нова локација.

-Надамо се да ће бити око 1000 посјетилаца, а можда и више. Имамо сарадњу са Феријалним савезом Републике Српске, који су најавили посјету 50 људи из свих крајева РС-а. Њихов предсједник има идеју, да они проведу пет дана у Херцеговину. То довољно говори о озбиљности ове приче и туристичком потенцијалу који носи „Липа фест,“ завршава он и додаје да су трошкови око фестивала велики, па због тога позива све заинтересоване да им изађу у сусрет.

До сада је заштитни знак фестивала био бесплатан улаз, осим прошле године када је он износио 1 КМ, а сав приход је био дониран за Удружење „Ведар осмијех.“ Ове године улазница за једно вече износиће 3 КМ, а тродневни пакт износиће 6 КМ. Дио средстава, прикупљених од улазница, биће додијељен Удружењу „Ведар осмијех.“

Предсједник овог Удружења, Миленко Радмиловић, се захвалио организаторима на указаној помоћи
-Није битно колико ћемо новца добити, у питању је један хуман гест, за који се надам да ће наићи на здрав одазив грађана. Новац који добијемо ћемо искорисити за одрживост рада Удружења.

Важност овог догађаја препознала је туристичка организација РС, челници општине Билећа и Туристичка организација ове општине. Присутним су се обратили и Раде Козјак, начелник за привреду и друштвене дјелатности општине Билећа, Никола Бајовић, директор туристичке организације. Они су се захвалили организаторима, јер су употпунили туристичку понуду Билеће.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар