МОСТАР – ТАЧКА НАЦИОНАЛНОГ ЈЕДИНСТВА СРБА

  • Предсједник СДС-а Мирко Шаровић и предсједник Изборног штаба Листе “Остајте овдје – заједно за наш Мостар“ Лука Петровић нагласили су данас да је Мостар тачка националног јединства Срба и да ће СДС и СНСД учинити све да Срби у овом граду добију своје аутентичне представнике и да креирају своју будућност.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић изјавио је да је заједничка листа мостарских Срба “Остајте овдје – Заједно за наш Мостар“ темељ који ће омогућити да аутентични представници Срба креирају своју будућност у овом граду, те да су СНСД и СДС уједињени у том циљу.

“Ово је важан тренутак и за СНСД и за СДС, да покажемо заједништво и дамо допринос на исказивању општег националног интереса. Наш интерес је да се Срби враћају у Мостар, ово је важан тренутак и темељ који ће омогућити да аутентични представници Срба креирају будућност, развој и визују Мостара. Увјерен сам да ће се то десити, имамо сјајне кандидате и листе. Ко год прође он ће заступати заједничке српске интересе“, изјавио је Шаровић након састанка са представницима Листе “Остајте овдје- Заједно за наш Мостар“ и представницима Изборног штаба.

Он је изразио наду да се јединство СНСД-а и СДС-а у Мостару неће завршити овим изборима, већ да ће и након избора наставити сарадњу како би остварили утицај у импелемнтацији изборних резултата.

“Ако будемо тако наступали, мислим да ће бити више Срба Мостараца који ће се враћати у овај град. Обавеза и мене као предсједника СДС-а је да учиним све да се то деси. Широм Републике Српске ми смо конкуренти, такмичимо се и то је политика, али у Мостару желимо да будемо заједно. То ће бити на добро нашег народа и на добро свих. Данашњи састанак је доказ да хоћемо и можемо. Мостар ће бити наша честа адреса препознавајући значај овог града и значај мостарских Срба“, казао је Шаровић.

Предсједник Изборног штаба Листе “Остајте овдје – Заједно за наш Мостар“ Лука Петровић нагласио је да Срби у Мостару на изборе иду са заједничком листом.

“Имамо добар одазив Мостараца широм свијета који су се регистровали и који ће се регистровати до 6. октобра за гласање у Мостару. То је јако важно, јер у Мостару данас живи мали број Срба – око 4.200, од пријератних 23.000. Имамо апсолутно јединство, вјерујемо у подршку Мостараца са стране и у успјех и резултат људи у Мостару, а то ће гарантовати добар резултат за Србе у Мостару“, нагласио је Петровић који је и генерални секретар СНСД-а.

Он је изразио увјерење да ће Срби бити фактор који ће одлучивати којим путем Мостар иде након 20. децембра.

“Желимо да Срби буду конститутивни и да се помогне људима који се желе враћати овдје и који желе живјети овдје. Мостар је тачка националног јединства за Срба, а томе ће допринос дати и СДС и увјерен сам да ћемо 20. децемебра славити присуство Срба у градском парламенту у Мостару“, поrучио је Петровић.

Он је подсјетио да српски народ у Федeрацији и Мостару живи много теже него прије рата, те да очекује да ће се та ситуација промијенити. “Обнова Саборне цркве у Мостару биће једна важна прекретница у овом граду и Срби ће видјети могућност опстанка и напредовања, а до сада је била могућност само опстајања“, казао је Петровић.

Носилац Листе “Остајте овдје – Заједно за наш Мостар“ Велибор Миливојевић нагласио је да је у Мостару постигнуто јединство и захвалио се и СНСД-и и СДС-у што је у Мостару направљена надстраначка листа и што је препознат циљ да Срби добију своје легитимне представнике који ће се залагати за бољи положај Срба и бољи град равноправна за све.

“Сигуран сам, да ће ови избори бити прекретница за Мостар и од града случаја направити град примјер, не само за БиХ, већ и за регион. Надам се да било ко ко буде изабран са ове листе дати допринос том циљу“, казао је Миливојевић.

Састанак је одржан у Владичанском двору у Мостару, а Шаровић је са сарадницима обишао и манастир Житомислић и Саборну цркву Свете Тројице у Мостару која је у изградњи.

Извор: ТОП ПОРТАЛ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар