Бадње вече и Божић у Клеку (ВИДЕО)

  • Велики број посетилаца, мештана и гостију насељеног места Клек окупио се како би у позитивној енергији и љубави у друштву својих рођака, комшија и пријатеља провели Бадњи дан и вече и дочекали најрадоснији хришћански празник, Божић.

 

Испред храма Светих Отаца био је највећи Бадњак за који се традиционално побринуо Лазо Богдановић.

И све је било препуно божићне магије уз снег који је свему дао праву, свечану ноту. Литургија. Бадњак. Кувано вино. Рибља чорба. Насмејана лица. Све то је највише обрадовало децу, коринђаше. За сервирање и припрему послужења био је задужен актив жена Клека, а све је организовао савет месне заједнице Клек предвођен председником Гораном Марковићем и секретаром Биљаном Ружић.

Након црквеног обреда и паљења бадњака ком је присуствовао и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић са својим сарадницима у дому Културе приређен је пригодан програм намењен свим генерацијама. У програму су учествовали Хор Серафим Саровски, КУД “Пионир”, Дечији хор при храму Светих отаца, глумац Јовица Јашин, деца из ОШ “Јован Дучић”, гуслар Славко Алесић, Песник Божидар Глоговац, солисткиње Анђелина Шварц и Јелена Јанков , КУД “Клек” а приустнима се обратио и положајник, Вукојица Сандић. Испред Градске управе посетиоце је поздравио Душко Радишић.

По завршетку програма oрганизовано je дружење у Ловачком дому. Овде је у неформалној атмосфери водитељ програма био Милан Бјелогрлић, председник Удужења херцеговаца који је прозивао и поздрављао значајне госте и оне који су помогли да све протекне у најбољем реду. Све време је ту био присутан и дух Уроша Милојевића, великог човека који је за собом оставио велики траг у срцима свих онх коју су га познавали.

И на крају Бадњег дана или на почетку Божића одржана је и Света литургија у поноћ. Мир Божји Христос се роди.

ИЗВОР: ИП МЕДИА ЗРЕЊАНИН

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Искра Reply

    Бадње вече само по себи је величанствено. Ове године природа се потрудила да нам учини овај догађај незаборавним. У ноћи очекивања великог и важног догађаја, рођења Господа Исуса Христа, снежне пахуље су направиле белу завесу с неба, а разигране варнице с бадњака хрлиле су у висину. Занимљива игра хладног и топлог, чинила је да многобројни пприсутни уживају у ретко виђеном колу. У ваздуху се осећао спокој и срећа. Бајковита сцена у којој смо сви глимци а небо режисер. Незаборанвно. Видимо се договине. Живели.

Оставите коментар