ДЕЈАН БОДИРОГА ОДЛИКОВАН ОРДЕНОМ ЧАСТИ СА ЗЛАТНИМ ЗРАЦИМА: Радује ме што је Српска слободна

  • Прослављени српски кошаркаш Дејан Бодирога рекао је данас да су његови коријени с југа Српске, из Требиња, и да због те веома важне чињенице за њега има вишеструк значај одликовање Орден части са златним зрацима које је данас примио поводом Дана Републике – 9. јануара.

Бодирога је рекао да му је уручивањем Ордена учињена велика част и указано велико признање, али истовремено пред њега стављена огромна обавеза да настави да ради на промоцији свих вриједности које обједињују спорт и хуманитарни рад којим се бавио.

Он је напоменуо да га радује што је Република Српска данас слободна, сигурна, отворена и спремна да прихвати све људе без обзира на нацију, расу или вјеру.

„Кошаркашки камп који смо годинама организовали у Требињу управо је био наш допринос чињеници да је Српска добро и лепо одредиште за све. Више од 3.000 деце из 20 земаља су кроз различите спортске и ванспортске активности имали прилику да се увере у гостопримство, љубав и отвореност нашег народа„, истакао је Бодирога у обраћању на свечаности у Палати Републике.

Присјетивши се периода када је играо кошарку, Бодирога је додао да је знао да национални тим има велику подршку цијелог народа, а да је та подршка у Републици Српској увијек била огромна.

„Знао сам и тада да за сваку нашу победу навијају људи од Требиња до Бањалуке, а сада сам још срећнији јер сам потпуно свестан да је моја генерација тада унела бар мало радости у домове нашег народа, ма где он тих година живео„, нагласио је славни кошаркаш.

Бодирога је захвалио што му је одликовањем указана велика част и честитао Дан Републике грађанима Српске, пожеливши им све најбоље у години у коју смо закорачили.

„Живеле Србија и Република Српска!“, поручио је Бодирога.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је Бодирогу Орденом части са златним зрацима за изванредне резултате у кошарци и њеној промоцији у Српској, као и за заслуге у области хуманитарног рада.

Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар