БАДЊЕ ВЕЧЕ И БОЖИЋ У КЛЕКУ 2023.

  • Становници и гости Клека и ове године су се окупили како би заједно дочекали најрадоснији хришћански празник Божић. У духу традиције припремљен је један од највећих Бадњака за који се побринуо Лазо Богдановић, а непосредно пре његовог паљења одржана је вечерња служба у Храму Светих Отаца.

Посетиоце је обрадовао и ватромет. Све је организовао Савет месне заједнице предвођен председником Гораном Марковићем и секретаром Биљаном Ружић у сарадњи са Црквеним одбором.

Погледајте галерију слика са паљења бадњака и ватромета

Након дружења на отвореном уз лепо време које послужило одржан је и пригодан културно уметнички и забавни програм у препуној сали Дома Културе.

Свечаност је отворио Црквени хор који води попадија Невена Петровић а потом су наступила деца из ОШ “Јован Дучић” захваљујући учитељици Мири Вукобрат. Рецитовали су Александра Којовић, Урош Жужа, Матеја Грча и Немања Наранџић а песму “Деда и унук” Добрице Ерића отпевао је хор првака а потом су деца одиграла једну фолклорну игру.

Погледајте галерију слика из Дома културе

Кратак рецитал су извеле и Јована Тркуља, Сара Симсија и Калина Кнежевић, а њих је припремила наставница српског језика Татјана Дурсун.

Присутнима се обратио и свештеник Милан Петровић после ког су наступили Перица Марков, песник и гуслар Љубиша Атељевић, а  након њих говор добродошлице одржао је Горан Марковић, председник Савета МЗ Клек.

Глумац драмског ансамбла Народног позоришта Лепомир Ивковић појавио се у улози Војводе Степе.

И како то бива, најбољи су остављени за крај. КУД “Гик Банат Пионир” традиционално су све са оркестром који води Никола Марков разгалили публику.

Завршницу програма приредила је Милица Досковић, чланица опере Српског Народног позоришта заједно са хором који ради при храму “Светог Архангела Михаила” као и састав “Родионов”.

Водитељ је био Миленко Кришан.

По завршетку програма у неформалној атмосфери у Ловачком дому Горан Марковић, председник Савета МЗ дао је реч значајним гостима. Један од домаћина је био и Чедомир Јањић, председник Скупштине града Зрењанина а присутнима се обратио и Иван Бошњак, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе, затим свештеник Милан Петровић, Никола Спајић, истакнути мештанин Клека као и Милан Зечар. Све време је ту био присутан и дух Уроша Милојевића, човека који је за собом оставио велики траг у срцима свих оних коју су га познавали.

Погледајте галерију слика из Ловачког дома.

На крају Бадњег дана одржано је Божићно поноћно јутрење.

Мир Божји Христос се роди.

 

текст и фото: IP Media023

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар