Апартмани ускоро у згради ортопедије, Ђачки дом још на чекању

  • Ових дана требало би да почну грађевински радови на реконструкцији зграде некадашње Ортопедије „Рудо“ у Старом граду, у којој власник и инвеститор фирма „Интегра инжењеринг“ из Бањалуке планира објекат угоститељско-туристичке намјене.

rudo2

Извор: Радио Требиње
Аутор: Р.С.
Према ријечима Слободана Берића, директора новооснованог пословног центра „Интегре инжењеринг“у Требињу, пројектна документација је комплетирана а вриједност уговорених радова је 800.000 КМ.
„У приземљу је планиран угоститељски објекат док су спратови резервисани за апартмане. Завршена је комплетна пројектна документација, добијена грађевинска дозвола, а потписан је и уговор са извођачем радова – предузећем ‘Грађење’ са Пала, чији је кооперант требињска фирма ‘Поробић’. Наредних дана очекујемо да извођач већ крене са првим радовима“, истиче Берић додајући да је планирани рок за завршетак објекта 90 дана.
Он истиче да ће се радови углавном односити на преуређење унутрашњег простора, док реконструкција спољашње форме објекта подразумијева чување његове градитељске аутентичности – а све у складу са прописима и прибављеним одобрењима надлежних институција.

Берић додаје да за објекат некадашњег Ђачког дома, који је такође од Града Требиња купила фирма „Интегра инжењеринг“ – још не постоје планови за обнову и привођење новој намјени.
„Још смо у размишљањима на који начин да ријешимо овај објекат. Приоритет је за сада зграда ортопедије“, истиче Берић за радиотребиње.цом.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар