Пожар у згради суда у Требињу: Уништени судски предмети

  • У данашњем пожару у згради Основног суда у Требињу уништени су судски предмети који су се налазили у канцеларијама судија, али није изгорјела архива, изјавио је предсједник Основног суда Милан Босић.

Srn2015-4-14_122289_1

Он је прецизирао да је током гашњења пожара вода уништила судске предмете који су се налазили у канцеларијама.
Босић је новинарима рекао да није изгорјела архива, те да је и писарница обезбијеђена.
Он истиче да је најважније да нико није страдао, те наводи да, иако не може са сигурношћу да тврди, мисли да су узрок пожара инсталације, с обзиром да је зграда стара више од 100 година.
„До 10.00 часова јутрос, када смо кренули на паузу, ништа нисмо примијетили нити је ишта указивало на то да би могао избити пожар“, каже Босић и додаје да је он из зграде суда изашао у 10.05 часова и да су му за пожар јавили након двадесетак минута.
Босић је искључио могућност подметања пожара, напомињући да, осим судске полиције која је у холу зграде, нико не може да прође.
Пожар је захватио зграду Основног суда између 10.00 и 10.30 часова, када су службеници били на паузи.
Ватра је захватила други спрат зграде, гдје се налазе судијске канцеларије. Велики број ватрогасаца је више часова гасио пожар кроз прозоре, одакле је излазио густ дим.
Зград суда налази се у центру града, недалеко од зграде општине, али ниједан објекат у близини није био угрожен.

Извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар