Акција „Маска“: У току хапшење криминалаца у Требињу и Бањалуци

  • На подручјима центара јавне безбедности Бањалука и Требиње у току је хапшење више особа, међу којима има и припадника полиције, осумњичених за организовани криминал, потврђено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

policija-banja-luka (2)_620x0 (1)

Акцију кодног назива „Маска“, од јутрос спроводе припадници Управе криминалистичке полиције ентитетског МУП-а, у сарадњи с Центром јавне безбедности Требиње и Јединице за професионалне стандарде, преноси Фена.

Под надзором и контролом Тужилаштва БиХ акција се спроводи у циљу документовања кривичног дела организовани криминал, у вези са неовлашћеним прометом опојних дрога и кријумчарењем током последњих шест месеци на подручју Требиња, Билеће, Берковића и Дубровника.

Активности се координирано спроводе с Министарством унутрасњих послова Хрватске, где дубровачка полиција спроводи хапшења.

Како је потврђено у Полицијској управи дубровачко-неретванској на путним излазима из Дубровника грађане су јутрос дочекали припадници МУП-а с „дугим цевима“.

„Акција се спроводи за кривична дела у надлежности УСКОК-а“, кратко је у телефонској изјави Хини потврдила заменица портпарола дубровачке полиција Андријана Бискуп, а незваничне се сазнаје да је реч о акцији разбијања трговине кокаином.

Извор: Новости.рс

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар