ЛУКА ПЕТРОВИЋ: Тражимо хапшење руководства ПДП-а и забрану дјеловања на територији БиХ!

  • „Предсједништво Градског одбора СНСД-а Требиње позвало је данас надлежне институције да руководство ПДП-а буде притворено док се не документују наводи о њиховом криминалу и корупцији, а Централну изборну комисију БиХ да се овој странци забрани дјеловање у БиХ.

Предсједништво Градског одбора СНСД-а Требиње закључило је да ће се сматрати да су кадрови ПДП-а који не поднесу оставке дошли до функција на коруптиван начин.

Предсједник Градског одбора СНСД-а у Требињу Лука Петровић рекао је на конференцији за новинаре да су ово закључци сједнице Предсједништва Градског одбора СНСД-а које је засиједало поводом актуелних дешавања у граду, односно корупције и криминала у ПДП-у.

Он је додао да опозиција често прича о томе да је власт корумпирана и да много информација износи, спинује, лаже и конструише, а никада да прокоментарише своје двориште.

„Све до јуче нисмо могли слутити какво је њихово двориште и народ Републике Српске треба да зна истину. Благо је рећи да је катастрофа у ПДП-у. То смо чули и то ће бити дјело надлежних институција. Некомептентност, подмићивање, рекет, паралелно дјеловање руководства ПДП-а, прање новца, довођење послушника, оставка генералног секретара странке, смјене у најјачим одборима, финансирање из страних извора, фондова, а своје чланство су заборавили“, навео је Петровић.

Он је поручио да није проблем то што се ПДП „топи“, већ је проблем како је на политичкој сцени могао да опстане овакав политички субјекат.

„Очито је да је не сцени било одметнуто руководство ПДП-а које је дјеловало квислиншки и представља грешку у политичком систему Републике Српске. Шокирани смо до које мјере је корумпиран ПДП и његово уже руководство“, рекао је Петровић.

Коментаришући инсинуације да је Градски одбор ПДП-а у Требињу под утицајем Градског одбора СНСД-а, Петровић је навео да је то још једна лаж, конструкција и подвала, а све с циљем скретања теме са корупције, издаје, утицаја страних сила, финансирања из страних извора, неслоге у опозицији.

„Нико од лидера ПДП-а или посланика није демантовао јучерашње наводе некадашњег високог функционера ПДП-а Славко Вучуревић. Тема није Вучуревић, тема је катастрофално стање и корупција у ПДП-у“, рекао је Петровић.

Он је додао да је очито да опозиција нема јасан план, ни програм рада, нити икакво рјешење.

„Ово се више не може толерисати, мора сваки грађанин да зна истину и да реагујемо на њихове инсинуације и лажи. Стално нас гњаве са причама, шире дефетизам и конструишу. Када би ова опозиција из Српске дошла и владала, не би било ни пензија ни плата, ни инвестиција, ни радних мјеста, ни добрих односа са Србијом, нестала би Република Српска“, поручио је Петровић.

Он је рекао да „опозиција има одријешен језик, а не ради ништа“.

Некадашњи високи функционер ПДП-а Славко Вучуревић изнио је јуче у Требињу низ тешких оптужби на ову партију, међу којима су и узимање огромних сума новца за одређене позиције, те да поједини чланови руководства имају станове у Великој Британији.

Вучуревић је истакао да појединци желе да да уруше партију да би на наредним изборима добили мандат само они који могу да плате, додајући да има сазнања о „прању“ више десетина милиона евра и позивајући судске органе да покрену истрагу о бројним криминалним радњама у ПДП-у, које, како је истакао, превазилазе здрав разум.

Он тврди да је ПДП подложан утицајима веома опасних обавјештајних служби западних земаља.

Извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар