5. АВГУСТ НОВИ САД – БЕОГРАД – ПРЕБИЛОВЦИ: Пријавите се за 11. поклоничко путовање

  • 6. август је дан Пребиловачки. Ове године обележиће се 75. година од страдања овог и других насеља Доње херцеговине у Илинданском покољу НДХ 1941, 25. година од прве сахране мученика, Празник Светих Пребиловачких доњохерцеговачких мученика и прва годишњица обновљеног Храма Васкрсења у Пребиловцима. Овим поводом Српско национално друштво Пребиловци организује 11. поклоничко путовање, једним аутобусом који полази 5.августа из Новог Сада у 05,00 часова, а из Београда у 06,30 часова

 

дан Пребиловачки

 

План пута:
Полазак аутобуса 5. августа из Новог Сада у 5,00 часова, из Београда у 6,30,

У одласку се путује преко Сарајева и Мостара, са посетом манастиру Житомислић. Долазак у Пребиловце пред вече. Присуство Светој литургији 6. августа у 8 часова у Храму Васксења у Пребиловцима. Могућност обиласка дела стратишта на простору Пребиловаца, посета Клепцима, боравак на језеру Шкрка у парку природе Хутово блато.

6.августа увече биће изведена монодрама „Јунак ђевојка“ у извођењу Јелене Иванишевић Пауновић са почетком у 20h у Амфитеатру у порти цркве Васкрсења Христовог у Пребиловцима .

Главни лик монодраме је чувена Василија Вукотић, ћерка још познатијег сердара Јанка Вукотића, јединој женској учесници Мојковачке битке 07.јануара 1916 када Црногорци спартански одбранише одступницу српској војсци од Аустроугара и спасише је од сигурне замке далеко надмоћнијег непријатеља !

Повратак из Пребиловаца 7.8. ујутро преко Стоца, Љубиња, Попова поља, Требиња, Тјентишта, Вишеграда, Чачка. Могућност посете Чапљини.

Ујутро у 07 часова крећемо са паркинга код цркве у Пребиловцима ка источној Херцеговини.После посете манастиру Завала у Поповом Пољу, посета и родној кући Светог Василија у Мркоњићима , а уколико буде времена и манастир Тврдош код Требиња у ком се подвизавао светац!

За све Пребиловчане и пријатеље села и Требињце,као и за све становнике осталих градова и села,изложба „Пребиловци“ биће отворена 8. августа у Музеју Старе Херцеговине у Требињу са почетком у 19 h.

Надамо се да ћете својим присуством увеличати и допринети значају овог културног и духовног догађаја !!!Хвала унапред !!! Фотографија корисника Миленко Јахура
НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА ЗА ПУТ Уплатом 1.200,00 динара по путникз на име СНД Пребиловци, Београд, Римска 5, сврха- донација, бр. рачуна- 205-106373-02
Поруком на мејл sndprebilovci@gmail.com доставити контакт телефон, имена и матичне бројеве путника ради састављања списка за граничну службу.

Потребне исправе за прелаз границе: пасош или важећа лична карта Србије или БиХ

СНД ПРЕБИЛОВЦИ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар