Данило Ковач из Требиња међу најбољим наставницима у региону

 

Асоцијација најбољих наставника бивше Југославије је непрофитабилно и неполитичко удружење наставника ентузијаста, који раде на подизању важности наставничког позива и побољшању квалитета образовања у својим локалним срединама.

Асоцијација проглашава најбоље наставнике према прецизно утврђеним критеријумима, који подразумијевају реализацију образовних пројеката, успјехе на школским такмичењима, писање дидактичких средстава, стручних и научних радова, као и допринос локалној или регионалној заједници.

На својој четвртој конференцији, Асоцијација је прогласила нову генерацију најбољих просвјетних радника са простора бивше Југославије. Међу њима је Требињац Данило Ковач, професор историје у Гимназији Бањалука. Ковач је дипломирао је на Одсјеку за историју Филозофског факултета у Бањој Луци, гдје је завршио је и мастер студије.

Његов мастер рад добио је награду за историјска истраживања Фондације „Слободан С. Беговић“, додијељене на Правном факултету Универзитета у Београду. Друге мастер студије, завршио је на британском Институту за образовање, Универзитетског колеџа у Лондону. Похађао је међународне семинаре и обуке у Берлину, Бухенвалду, Перону, Риму, Паризу и Кану. Боравио је на студијским путовањима на универзитетима Сорбони, Версају, Бечу и Трсту. Екстерни је оцјењивач за историју за Програм међународне матуре. Тренутно је докторанд и стипендиста Универзитета „Ла Сапијенца“ у Риму.

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар