19. Сусрети младих РС: Промоција омладинског рада и стваралаштва

  • У организацији Омладинског савјета Републике Српске вечерас су у Требињу почели „19. Сусрети младих РС“, који су окупили више од 200 учесника, организатора и гостију из Црне Горе, Србије и Федерације БиХ.

susreti-mladih-rs-1

Отварајући 19. Сусрете младих, министар породице, омладине и спорта РС Јасмина Давидовић је истакла да је ово најзначајнија манифестација у омладинском сектору коју је као и раније Министарство подржало са 20.000 КМ.
„Веома нам је значајно да се млади из цијеле Републике Српске окупе на једном мјесту, да се друже, размјењују искуства и да превазилазе предрасуде, уколико постоје према другима, док ће у радном дијелу сусрета настојати да стекну одређене вјештине и знања које ће им помоћи у будућности. Посебно је значајно што ће млади разговарати о кампањи ‘Борба против говора мржње на интернету’, пројекту на коме Министарство ради од прошле године, јер млади личним примјером могу највише да утичу да се такав говор не примјењује“, истакла је Давидовићева.
Предсједник Омладинског савјета РС Милош Благојевић рекао је да су Сусрети младих традиционална републичка омладинска манифестација, која се одржава уз подршку Министарства породице, омладине и спорта РС.
„Циљ ове манифестације је да се млади људи окупе на једном мјесту, те размјене своја знања и искуства, али и покушају договорити неке заједничке активности, које би биле реализоване у наредном периоду“, истакао је Благојевић.
Када је ријеч о програму манифестације, која ће бити завршена 30. августа, Благојевић је рекао да је осмишљен тако да млади увијек имају активност у којој могу да учествују.
„Осим у спортским турнирима, млади ће моћи да учествују у забавним активностма, едукацијама, хуманитарним активностима, али и у туристичком програму, у којем ће имати прилику да посјете туристичке дестинације Требиња. Учесницима ће на располагању бити и бројне радионице – из области глуме, медија и односа са јавношћу, фотографије, тимског рада, комуникација, политичког маркетинга, те политичког система Републике Српске и других области, а које ће младим људима помоћи да добију одређена знања и искуства“, навео је предсједник Омладинског савјета РС.
Трошкови исхране, смјештаја и превоза су обезбијеђени, а сви учесници биће смјештени у Дому ученика Требиње.

Извор: Радио Требиње / Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар