Херцег Нови: Представљена манифестација „Дани билећких производа и стваралаштва 2015“

  • Делегација херцеговачке општине Билећа предвођена потпредсједником скупштине општине Немањом Папићем представила је у Херцег-Новом манифестацију „Дани билећких производа и стваралаштва 2015“, која ће бити одржана наредног викенда,  20. и 21. јуна у Универзалној спортској дворани у овом граду

bi

У делегацији су били чланови Организационог одбора манифестације – директорица Културно-спортског центра Дарија Милидраговић, директор Центра за информисање и главни и одговорни уредник Радија Билећа Радислав Уљаревић, директор Туристичке организације Никола Бојовић и новинарка Јелена Денда. Њих је прво примио и пожелио им добродошлицу херцегновски предсједник општине Никола Гојковић са сарадницима, а потом су у великој општинској сали присутним представницима општине, грађанима и новинарима представили програм ове дводневне светковине.

Потпредсједник општине Билећа Немања Папић се захвалио домаћинима и истако да је Херцег-Нови општина у којој су најбоље примљени и наишли на највећи степен сарадње .Он је позвао руководство општине, али и све заинтересоване привреднике и грађане да посјете Билећки сајам који ове године организују по други пут и у оквиру кога је и прва Цицваријада. Ријеч је о гастро- манифестацији за коју се до сада пријавило 22 ресторана и група, који ће се такмичити у спремању овог традиционалног српског , херцеговачког и црногорског јела. За сајам, који ће бити отворен у суботу у подне пријавило се преко 100 излагача из Билеће, Требиња, Невесиња, Љубиња, Херцег-Новог, Никшића и Берковића, из свих сектора привреде, умјетности и стваралаштва. Прошле године су по ријечима Папића имали преко 7.000 посјетилаца, а сада очекују око 10.000 .

Представници Организационог одбора објаснили су да је повод за настанак ове манифестације било шестогодишње окупљање бивших питомаца „Билећанаца“ познате Школе резервних пешадијских официра у бившој СФРЈ кроз коју је прошло преко 60.000 људи. Да би употпунили програм њихових сусрета и представили град, први пут прошле године организовали су манифестацију под називом „Дани билећких производа и стваралаштва“. Прошле године је на Манифестацију дошло око 450 питомаца бившег ШРОП-а, а ове године очекују преко 700.

У програму Манифестације је и сликарска колонија – Саборовање сликара и иконописаца испред Храма Светог Саве. Одржаће се и модна ревија, наступиће културно-умјетничка друштва и млади билећки музички таленти. Биће организовани и округли столови са представницима општина и привредним делегацијама које буду дошле у Билећу на којима ће се разговарати о сарадњи. Циљ манифестације је промоција Билеће као туристичког мјеста, али и скретање пажње инвеститора на потенцијале ове херцеговачке општине.

Након презентације приређена је дегустација цицваре која је у Херцег-Нови стигла из ресторана Тули – Стара Херцеговина. Они који су пробали кажу да је била одлична. То је био гастрономски позив организатора представницима наше општине, привреде, и грађанима да посјете Билећки сајам слиједећег викенда.

 

Извор: Херцегнови.ме

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар