12. Сабор фолклора у Требињу окупио 10 друштава из региона

  •  У организацији КУД „Херцеговине“ из Петровог поља вечерас је у спортској дворани „Милош Мрдић“ одржан 12. Сабор фолклора на којем је наступило 10 фолклорних ансамбала.

фоч

Уз три домаћа културно-умјетничка друштва – „Херцеговина“, „Алат“ и „Јован Дучић“, на сабору су пјесмом и игром фолклорну традицију својих крајева и народа представила и друштва: „Косовски божур“ из Косовске Митровице, „Абрашевић“ из Чачка, „Пионир“ из Зрењанина, „Игало“ из Игала, „Оро“ из Даниловграда, „Зора Херцеговине“ из Билеће и „Невесиње“ из Невесиња.
Пожељевши гостима добродошлицу, сабор фолклора отворио је замјеник градоначелника Требиња Неђо Ћебеџија израживши жељу да се оваквим окупљанима очува пријатељство, традиција и култура.
„Требиње је познато по културно-умјетничким друштвима које проносе име овога града и који су постали пријатељи са многима ван граница Републике Српске. КУД ‘Херцеговина’ из Петровог поља ове године прославља 41 годину постојања. Посебни су по томе што је друштво које покрива само једну мјесну заједницу, а толико успјеха и пријатеља имају иза себе. Ово друштво почива на ентузијазму пар људи који читаву омладину Петровог поља окупљају и васпитавају на српској традицији, игри, пјесми и на фолклору“, истакао је Ћебеџија.

Извор: Радио Требиње / Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар