Одржан 11. Сабор фолклора у Требињу

  • У организацији КУД „Херцеговина“ из Петрова поља вечерас је одржан 11. Сабор фолклора на којем је наступило 12 домаћих и иностраних фолклорних ансамбала.

3
У двочасовном програму у препуној сали Културног центра наступили су: „Косовски божур“ из Косовске Митровице, „Абрашевић“ из Чачка и Гуче, „Зора Херцеговине“ из Билеће, као и требињска-умјетничка друштва „Јован Дучић“ и „Алат- Свислајон“, те домаћин сабора, КУД „Херцеговина“ из Петрова поља.

11
Као гости, на сабору су наступиле по двије фолклорне групе из Бугарске и Грчке и једна из Турске.

Сабор фолклора свечано је отворио градоначелник Требиња, Славко Вучуревић, изразивши жељу да се оваквим окупљанима очува традиција и култура.
“Зато желимо да окупимо што више гостију, без обзира на вјеру и нацију, јер су култура и традиција нешто што зближава људе. Требиње је град отвореног срца који жели да гради своју будућност на таквим принципима”, рекао је Вучуревић.
Туристичка организација Требиње и агенција „Блуе диамонд евентс“ из Београда сутра организују други Међународни фестивал фолклора који ће се одржати на Тргу слободе у 19 часова, у случају кише у Културном центру.

6
Фестивалу фолклора, на којем учествује девет домаћих и иностраних фолклорних ансамбала из Требиња, Бугарске, Грчке и Турске, претходиће свечани дефиле учесника улицама Требиња, од 18 часова и 15 минута испред хотела Леотар, мостом Ива Андрића до Трга слободе.

Извор: Радио Требиње/ Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар