Градоначелник обећао подршку пољопривредницима

  •  Градоначелник Требиња Славко Вучуревић данас је одржао састанак са пољопривредним произвођачима, узгајивачима стоке, винарима, произвођачима меда и љековитог биља са подручја града, а основна тема је била проблеми са којима се они сусрећу у раду и како градска администрација може да помогне.

poljoprivrednici2

„Наш циљ у најскоријем периоду је да све обрадиве пољопривредне површине у нашем граду ускоро буду обухваћене натапним системима што је услов за организованију производњу и већи доходак пољопривредним произвођачима“, рекао је градоначелник Требиња.
Вучуревић наглашава да Град нема довољно новца у буџету да директно пољопривредним произвођачима даје подстицај с обзиром на проблеме које је имао са Бобар банком.
„Успијевамо упркос свим потешкоћама да плаћамо електричну енергију за пумпе које натапају водом обрадиве површине, често исплаћујемо и новчане накнаде онима којима стока страда од шумских животиња и увјерен сам да ћемо успијети да обезбједимо довољно воде за сва грла стоке током наредне године“, нагласио је Вучуревић.

Градоначелник Требиња данас је саопштио да ће Град у најскоријем периоду објавити конкурс за закуп пољопривредног земљишта које је у власништву града.

Индивидуални пољопривредни произвођач из Поповог поља Драгољуб Рундић изразио је задовољство поводом одржавања састанка са градоначелником и представницима градске администрације и поздравио одлуку о скором давању пољопривредног земљишта у закуп.

Срђан Мискин, предсједник Удружења узгајивача свиња Источне Херцеговине је у име овог удружења али и осталих индивидуалних узгајивача стоке, изразио наду да ће ускоро у Требињу бити отворена и сточна пијаца на коме ће бити пласирани производи.

„За суму од 50.000 КМ у Требињу се може направити сточна пијаца по свим европским стандардима, а с обзиром да нам је градоначелник дао подршку очекујемо позитиван исход“, рекао је Мискин.

Данашњи састанак окупио је велики број заинтересованих, а готово двочасовно трајање и расправа потврда је оправданости организовања оваквих скупова.

Извор: Радио Требиње / Р.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар