Сет реформских закона на јавној расправи у Требињу
НАСЛОВИ

Сет реформских закона на јавној расправи у Требињу

  •  У организацији Подручне привредне коморе Требиње и Министарства финансија Републике Српске у амфитеатру ХЕТ-а сутра ће бити одржане јавне расправе о сету реформских закона планираних Економском политиком Владе РС за 2015. годину.

javna-rasprava
Представници пословне заједнице у Херцеговини и грађани биће упознати и у прилици да дају примједбе на нацрте шест нових законских рјешења из области привреде и финансија.
Нацртом закона о порезу на непокретности предвиђено је утврђивање јединствене пореске стопе овог пореза за све локалне заједнице у износу од 0,25%, те ниже пореске стопе од 0,20% за непокретности које се користе у производне сврхе, као и промјену начина утврђивања процјењене тржишне вриједности непокретности као пореске основице. Према Нацрту закона о порезу на добит израчунавање пореске основице у опорезиви приход укључује укупан приход исказан у билансу успјеха, док би Нацрт закона о роковима измирења новчаних обавеза требало да створи механизме за лакшу наплату потраживања међу привредним субјектима.
Нацрт закона о одгођеном плаћању пореског дуга требало би да олакша позицију привредних субјеката- дужника, али и да створи правни основ за бољу наплату пореских потраживања Републике Српске, док је Нацртом закона о измјенама закона о порезу на доходак предложено растерећење привредних субјеката – ослобађањем прихода од дивиденде и удјела у добити од опорезивања по овом основу.
Мање пореско оптерећене за привреду планира и Нацрт закона о измјени и допунама закона о доприносима – смањењем укупне стопе доприноса за 1,4%, што би у реалном сектору, према процјенама Владе, остварило уштеде од 53,3 милиона КМ.
Јавне расправе почињу у 11 часова.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина