Слободна Херцеговина » Почело чишћење терена за аеродром Зупци

Почело чишћење терена за аеродром Зупци

  • Радници „Свислајон“ ИАТ- Стандарда почели су припремне радове на рашчишћавању терена на локацији Дубраве на Зубцима, гдје компанија „Свислајон“ планира изградњу аеродрома.

ЗУПЦИ
Према ријечима Бошка Пикуле, шефa радне јединице за сјечу шуме ангажовано људство већ десетак дана сијече шуму и уклања растиње како би се што прије створили услови за геодетско снимање, те улазак механизације за равнање терена.

Раднике је данас посјетио градоначелник Требиња Славко Вучуревић који је истакао да не сумња да ће замисао власника концерна „Свислајон“ Родољуба Драшковића бити употпуности реализована.

„Предизборна обмана СНСД-а о изградњи аеродрома на Зубцима постаје стварност захваљујући заједничком језику господина Драшковића и градске управе. Ово ће можда постати један од најпрометнијих аеродрома у овој регији, обзиром на планирану изградњу карго центра, што отвара преспективу за херцеговачку привреду и за велики број радних мјеста, што је горући проблем читаве Херцеговине“, рекао је Вучуревић.

Он је додао да се градска управа обавезала да ће до аеродрома обезбиједити сву потребну инфраструктуру.

Скупштина града Требиња донијела је прије седам дана одлуку да прода 200.000 м2 градског грађевинског земљишта на локацији Дубраве – Зупци власнику концерна „Свислајон“ Родољубу Драшковићу за изградњу аеродрома.

Како је најављено из компаније „Свислајон“, аеродром ће поред писте дужине 1.700 метара имати и све потребне техничке садржаје: контролни торањ, пристанишне платформе за стационирање авиона, управну зграду, метеоролошку службу, хангар спортске и опште авијације, те приступне саобраћајнице.

Планирани рок за завршетак аеродрома је година дана.

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина