ПЕРУНИЧИЋ: Урадићемо све да градња спортског терена у Пребиловцима почне ове године!

  • Предраг Перуничић бивши прослављени рукометаш и актуелни државни секретар Министарства спорта у Влади Републике Србије обећао је пројекат за изградњу универзалног спортског терена у Пребиловцима.

перунициц линта јахура

ДЕТАЉ СА САСТАНКА: Миодраг Линта, Предраг Перуничић и Миленко Јахура

 

Ово је епилог састанка који је прошле недјеље одржан у Министарству спорта Владе Републике Србије, а коме су поред државног секретара Перуничића присуствовали председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта и председник СНД Пребиловци Миленко Јахура.

– Врло брзо пројекат терена за мали фудбал, рукомет, одбојку и кошарку, биће званично уступљен Српском националном друштву Пребиловци. Тиме ћемо испунити све неопходне услове да општина Чапљина одобри сагласност за градњу овог терена на локацији поред Храма – рекао је за Слободну Херцеговину Миленко Јахура.

Предраг Перуничић који је прошле године са секретаром Спортског Савеза Србије Владимиром Батезом посјетио Пребиловце и том приликом обишао потенцијалну локацију још једном је потврдио да ће се лично агажовати да изградња овог терена почне током ове године.

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да је градња овог терена веома снажна порука упућена самим Пребиловчанима.
– Свјесни смо да се Срби у долини Неретве, као и на простору читаве Федерације БиХ, налазе у незавидном положају. Мученички Пребиловци су у срцима свих нас. Надамо се да ће градња овог терена бити тек један од пројеката којим ће Србија на дјелу показати да не заборавља браћу са оне стране Дрине.

Наредних дана пројекат ће бити предат општини Чапљина и по ранијим усменим обећањима председника општинe Смиљана Видића очекује се да ће сагласност за дозволу бити издата у најкраћем року.

 

Извор: Слободна Херцеговина / Трифко Ћоровић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Вијести са сајта Слободна Херцеговина уз навођење извора
и ОБАВЕЗАН ЛИНК могу преносити само они портали који користе српско писмо

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар