Владу Георгиеву забранили улаз у Црну Гору на 10 година

  • Министарство унутрашњих послова Црне Горе усвојило је жалбу адвокатске канцеларије Томановић која заступа Влада Георгиева и поништило је Решење о забрани уласка у Црну Гору, али је Управа полиције Херцег Нови поново забранила улазак Георгиеву и то на период од 10 година, саопштено је из канцеларије Томановић.

Како се каже, иако је Министарство унутрашњих послова нагласило да забрана уласка правно неодржива, јер није наведен ни један разлог зашто би улазак у Црну Гору био забрањен Георгиеву, Управа полиције Херцег Нови је у поновном поступку “отишла корак даље у кршењу међународних стандарда и Уставом гарантованих права” и није поступила по законским и уставним обавезама већ је, како се наводи, “донела правно неодрживо, незаконито и неуставно решење и забранила улазак Георгиеву у Црну Гору до маја 2030. године”.

“У међународној правној пракси облик деградирајућег третмана појединца постоји увек, када држава поступа без легитимног циља, диспропорационално и циљано увредљиво према појединцу, јер и странцу при уласку у земљу припадају права гарантована бројним међународним правним документима. Као правни заступници Владе Георгиева, уверени смо да ће Влада Црне Горе прихватити став да и странац има своја права и да моћ државе да изриче забране појединцу мора бити ограничена основним стандардима владавине права”, наводе адвокати канцеларије Томановић.

Уверени су, додаје се, да ће надлежни другостепени орган прихватити правну аргументацију и поништити нову забрану уласка Георгиеву.

Црногорска Управа полиције саопштила је крајем августа да је певач Владо Георгиев враћен за Босну и Херцеговину са граничног прелаза Ситница, “због забране уласка у Црну Гору”.

“ДПС и овакво обрачунавање са Србима… На здравље вам и на образ!”, написао је тада Георгиев на Твитеру.

Извор: Нова.рс

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. пиши ћирилицом Reply

    Ха, смешне ли работе од ситнијех жбира.
    Вратиће се Георгијев као капетан скорих дана у свој српски Нови!

    Милоусташтво не може да прође.

Оставите коментар