Слободна Херцеговина » БОРЈАН тврди да је политички кажњен, МИЈАНОВИЋ – да га је унаприједио у свог првог сарадника

БОРЈАН тврди да је политички кажњен, МИЈАНОВИЋ – да га је унаприједио у свог првог сарадника

  • Требињски љекар и одборник ПДП у Скупштини града Требиња Саша Борјан казао је данас да је рјешење управе Дома здравља, којим је из службе Хитне помоћи јуче прераспоређен на радно мјесто у немедицинском сектору ове здравствене установе – искључиво политички мотивисано.

На прес конференцији ПДП-а Борјан је оцијенио да је овај потез менаџмента „класичан примјер политичког реваншизма и обрачуна са политичким неистомишљеницима“ додајући да је рјешење о новом радном мјесту, након девет година рада у овој служби, добио пошто су се у јавности појавиле спекулације да би он могао бити кандидат ПДП-а за градоначелника Требиња на пријевременим изборима у фебруару.

„Замислите, један љекар да буде пребачен у немедицински сектор – без иједног разлога и икаквог образложења! Ово је показатељ колико у нашој држави мало вриједи диплома доктора медицине“, казао је др Борјан, након чега је пред новинарима исцијепао своју диплому.

Вршилац дужности директора Дома здравља Васо Мијановић, с друге стране, одговара да је ријеч о привременом рјешењу, каквих годишње буде и на десетине у овој установи – а на које се одлучио из најбоље намјере да предуприједи проблем вишка запослених у овој служби, истичући да мјесто координатора квалитета, на које је Борјан распоређен, ни у ком случају не обезвређује његове квалификације – јер је ријеч о најближем сараднику директора установе.

Мијановић је казао да Фонд здравственог осигурања покрива трошкове рада три љекара хитне помоћи, а у овој служби их тренутно има пет запослених, при чему ће се проблем вишка радника додатно усложнити повратком специјализанта у мају наредне године.

„У међувремену је један радник отишао у пензију и у оквиру службе за квалитет отворило се једно радно мјесто. У питању је радно мјесто које је јако важно за функционисање установе – координатор квалитета ради на праћењу квалитета услуга у установи, интерним провјерама и обукама свих запослених, сигурности здравствених услуга – и то је човјек којег сам ја замислио да буде мој први сарадник, да са мном, раме уз раме, свакодневно ради на побољшању услуга и контроли рада цијеле установе“, казао је Мијановић, додајући да не разумије зашто би се неко, коме је указано повјерење да буде дио менаџмента установе, сматрао обезвријеђеним и обешчашћеним.

Он је додао да ће као координатор квалитета Борјан имати исти коефицијент и исту основну плату као и у служби Хитне помоћи, с тим што на новом радном мјесту неће имати ноћна дежурства – па ни надокнаду по том основу.

Мијановић је закључио да нема основа да се овај случај политизује, те изразио жаљење што се Борјан прво обратио новинарима, а да претходно није затражио разговор нити додатна појашњења од менаџмента установе, ако је већ незадовољан овим рјешењем.

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина