БОРЈАН тврди да је политички кажњен, МИЈАНОВИЋ – да га је унаприједио у свог првог сарадника

  • Требињски љекар и одборник ПДП у Скупштини града Требиња Саша Борјан казао је данас да је рјешење управе Дома здравља, којим је из службе Хитне помоћи јуче прераспоређен на радно мјесто у немедицинском сектору ове здравствене установе – искључиво политички мотивисано.

На прес конференцији ПДП-а Борјан је оцијенио да је овај потез менаџмента „класичан примјер политичког реваншизма и обрачуна са политичким неистомишљеницима“ додајући да је рјешење о новом радном мјесту, након девет година рада у овој служби, добио пошто су се у јавности појавиле спекулације да би он могао бити кандидат ПДП-а за градоначелника Требиња на пријевременим изборима у фебруару.

„Замислите, један љекар да буде пребачен у немедицински сектор – без иједног разлога и икаквог образложења! Ово је показатељ колико у нашој држави мало вриједи диплома доктора медицине“, казао је др Борјан, након чега је пред новинарима исцијепао своју диплому.

Вршилац дужности директора Дома здравља Васо Мијановић, с друге стране, одговара да је ријеч о привременом рјешењу, каквих годишње буде и на десетине у овој установи – а на које се одлучио из најбоље намјере да предуприједи проблем вишка запослених у овој служби, истичући да мјесто координатора квалитета, на које је Борјан распоређен, ни у ком случају не обезвређује његове квалификације – јер је ријеч о најближем сараднику директора установе.

Мијановић је казао да Фонд здравственог осигурања покрива трошкове рада три љекара хитне помоћи, а у овој служби их тренутно има пет запослених, при чему ће се проблем вишка радника додатно усложнити повратком специјализанта у мају наредне године.

„У међувремену је један радник отишао у пензију и у оквиру службе за квалитет отворило се једно радно мјесто. У питању је радно мјесто које је јако важно за функционисање установе – координатор квалитета ради на праћењу квалитета услуга у установи, интерним провјерама и обукама свих запослених, сигурности здравствених услуга – и то је човјек којег сам ја замислио да буде мој први сарадник, да са мном, раме уз раме, свакодневно ради на побољшању услуга и контроли рада цијеле установе“, казао је Мијановић, додајући да не разумије зашто би се неко, коме је указано повјерење да буде дио менаџмента установе, сматрао обезвријеђеним и обешчашћеним.

Он је додао да ће као координатор квалитета Борјан имати исти коефицијент и исту основну плату као и у служби Хитне помоћи, с тим што на новом радном мјесту неће имати ноћна дежурства – па ни надокнаду по том основу.

Мијановић је закључио да нема основа да се овај случај политизује, те изразио жаљење што се Борјан прво обратио новинарима, а да претходно није затражио разговор нити додатна појашњења од менаџмента установе, ако је већ незадовољан овим рјешењем.

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар