НА ПРАГУ СТВАРНОСТИ – Промовисана збирка пјесама Огњена Кандића у Источном Сарајеву

  • Збирка пјесама под називом „На прагу стварности“, аутора Огњена Кандића, промовисана је у амфитеатру Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Књига је подијељена на шест тематских цјелина и чини је 71 ауторска пјесма младог пјесника и филозофа, који сматра да је ова збрика по структури и садржају веома необична.

„Тематске цјелине на први поглед, али само на први поглед, нису претјерано повезане. Све пјесме саставни су дио једне велике приче коју сам на овај начин желио да испричам. То су приче о универзалним, општечовјечанским темама: љубави – према Богу, отаџбини и жени, љепоти, времену, животу и смрти у свим њиховим обличјима, нијансама и нашем односу према њима“, истакао је Кандић за „Паљанске новости“.

Аутор је изразио задовољство што је прва промоција збирке његових пјесама организована баш на Филозофском факултету, јер га, према његовим ријечима, за ову високошколску установу вежу посебне емоције.

„Дуг сам пут превалио довде и изузетно сам срећан што је прва промоција моје збирке, усудићу се рећи и најважнија, уприличена баш у амфитеатру Филозофског факултета, гдје сам прије пар година први пут упознао ширу јавност са својом поезијом и гдје се осјећам скоро као код куће, узимајући у обзир да је Филозофски факултет и моје радно мјесто. Увијек је била огромна част наступати у овом `храму знања`, што овај факултет заиста јесте, пред академском публиком, реномираним професорима, али и мојим студентима и пријатељима“, нагласио је Кандић.

Аутор збирке поезије „На прагу стварности“ је Огњен Кандић, асистент на Катедри за Филозофију на паљанском Филозофском факултету, издавач је СПКД „Просвјета“ из Гацка, а рецензент књиге је професор на Катедри за Српски језик и књижевност проф. др Саша Кнежевић.

Осим Кнежевића, на промоцији, у име СПКД „Просвјета“, говорио је декан Филозофског факултета проф. др Драга Мастиловић, као и лектор и коректор мср Душан Пејић.

У програму су учествовали и ауторови пријатељи, говоривши Кандићеве пјесме, музички их обрадили или пјевали.

Збирка се за сада не налази у слободној продају, а пјесник истиче да су у току преговори са појединим књижарама, па ће јавност о томе бити благовремено обавијештена.

Сви заинтересовани књигољупци збирку могу да наруче непосредно од Кандића, тако што ће се јавити на неки од профила на друштвеним мрежама – @ogist_kan или @poezofija_ok.

ИЗВОР: Паљанске новости

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар