ЗУС „ГРМЕЧ“ НЕ ЗАБОРАВЉА ЗЕМЉАКЕ: Божићна подршка повратницима у Санском мосту (ФОТО)

  • Девети пут за редом, завичајно удружење Сањана – Грмеч из Бања Луке организовало је акцију помоћи својим земљацима српским повратницима у општину Сански Мост.

Помоћ углавном обухвата најугроженије повратнике у Федерацији БиХ у општини Сански Мост, али и на подручју Републике Српске на територији садашње општине Оштра Лука.

Пред најрадоснији хришћански празник Божић уручено је укупно 106 пакета помоћи повратничким породицама. Пакети су садржали 30 артикала најосновнијих животних намирница укупне тежине веће од 1.700 килограма. У овој акцији учествовало је више од 100 физичких и правних лица.

– Нашим земљацима подршка пуно значи. Видимо то на сваком кораку, свуда нас дочекују са осмијехом. Живот им није нимало лак, али срећни су што нису заборављени. Упркос пандемији није изостала подршка наших земљака расутих широм свијета који су се радо одазвали овој хуманитарној акцији – кажу у Удружењу и са поносом истичу да је сваке године све већа подршка њиховом раду.

Сањани истичу да је ове године посао на терену био веома отежан и због чињенице да нису имали ослонац на који су увијек рачунали.

–  Дугогодишњи свештеник и мјесни парох Ален Марић премјештен је у другу парохију што нам је значајно отежало посао. Он је био најбољи познавалац стања на терену и никад му није било тешко да развезе помоћ и у најудаљенија села. Од срца желимо да му се захвалимо за досадашњу сарадњу и пожелимо срећу у новој средини – кажу у Удружењу.

Сањани истичу да настављају са хуманитарним активностима и да ће ускоро бити уручени и пригодни пакетићи за 180 малишана који живе у Санском Мосту.

– Биће то прилика да се на достојанствен начин прослави празник Светог Саве. Уз пакетиће ученицима ћемо уручити и дио школског прибора.


Текст и фото: Бранислав Мартић

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: ЗУС “ГРМЕЧ” НЕ ЗАБОРАВЉА ЗЕМЉАКЕ: Божићна подршка повратницима у Санском мосту

Оставите коментар