Опроштај од Николе Секуловића

  • Поводом смрти предсједника Покрета за Требиње Николе Секуловића, у организацији ове странке данас је у сали Скупштине града одржана комеморативна сједница.

sekulovic1
Говорећи о Секуловићевом животном и професионалном путу његов пријатељ и страначки колега Момчило Бодирога подсјетио је да је Секуловић свој политички ангажман започео у Српском покрету обнове прије више од двије деценије, када је „уз велику буку један друштвени систем смјењивао други“ и када су га младалачки елан у вјера у „демократију, слободу и једнаке шансе за све“ водили у захтјеву „да се ствари радикалније мијењају“.

sekulovic2
Бодирога је подсјетио да је Секуловић у два мандата 1998. и 2000. године представљао ову странку у општинском парламенту Требиња, да је 2006. био међу оснивачима Демократског покрета Српске – ДЕПОС, да би му најпосле „љубав према Требињу и жеља да свом Требињу служи“ дали идеју за оснивање нове странке „Покрета за Требиње“.
Као оборник ове странке Секуловић је изабран за предсједника Скупштине општине Требиње у мандату 2004 – 2008. године, нагласио је Бодирога.
„Памтићемо те као човјека који је отворено знао да укаже на странпутице, проблеме и лоша рјешења, али и подржи она права па ма од кога долазила и чији приједлог била. Волио си Требиње на себи својствен начин. Желио си његов брз развој и просперитет, али те политички назадњаци и бирократе нису могли ни разумјети, акамоли пратити“, рекао је Бодирога.
Од пријатеља и дугогодишњег сарадника у Лиги за заштиту приватне својине и људских права на комоморацији се опростио Радмило Голијанин.
Никола Секуловић преминуо је у суботу, 30. јануара, у Београду, а биће сахрањен данас у 15 часова на градском гробљу у Подгљивљу.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар